18 • 01 • 2018

AS “Latvijas valsts meži” nominēta LATA gada balvai kategorijā “Atvērtākā iestāde”

L Mazas 043

AS “Latvijas valsts meži” (LVM) ir nominēta Latvijas atvērto tehnoloģiju asociācijas gada (LATA) balvai 2017 kategorijā “Atvērtākā iestāde”. Uzņēmums balvai izvirzīts par atvērtu un pieejamu ģeotelpisko datu un servisu nodrošināšanu, publicējot brīvpieejas ģeotelpiskos datus, servisus, kā arī dažādus brīvpieejas rīkus un atvērta koda automatizācijas un skriptēšanas platformu.

Galvenās balvas ieguvēji tiks nosaukti un apbalvoti 2018. gada 1. februārī LATA gadskārtējā  konferencē  “Atvērtās tehnoloģijas – no datiem līdz zināšanām”. Konferencē ar prezentāciju “Ģeotelpisko datu atvēršana un brīvpieejas servisu nodrošināšana – AS “Latvijas valsts meži” pieredze” uzstāsies arī LVM Biznesa sistēmu risinājumu direktors Māris Kuzmins.

LVM darbojas ģeotelpisko informācijas tehnoloģiju nozarē gan piedāvājot savus produktus un pakalpojumus, gan veicinot nozares attīstību, ģeotelpisko tehnoloģiju un datu pieejamību jebkuram Latvijas uzņēmumam un iedzīvotājam. LVM brīvpieejas ģeotelpiskie dati, servisi un rīki pieejami visiem interesentiem LVM ģeotelpisko informācijas tehnoloģiju biznesa virziena mājaslapā.

LATA apvieno organizācijas un privātpersonas, tajā skaitā IT piegādātājus un lietotājus, kuri saskata ekonomiskus ieguvumus no atvērtu tehnoloģiju plašākas izmantošanas Latvijā. LATA gada balvas mērķis ir izcelt un godināt Latvijas privātā un publiskā sektora, akadēmiskās vides pārstāvju un privātpersonu ieguldījumu atvērtu informācijas un komunikācijas tehnoloģiju izstrādē, izmantošanā, popularizēšanā. Balvas tiek pasniegtas 3 kategorijās: “Atvērtākā iestāde”, “Izcilākais tehnoloģiju risinājums biznesā” un “Būtiskākais ieguldījums atvērto tehnoloģiju popularizēšanā”.

Lasīt vairāk: