23 • 12 • 2016

Lai priecīgi un gaiši svētki!

 Jaunuma zina ZSV

Gada sirsnīgākie un brīnumu piepildītākie svētki ir klāt! Tas ir laiks, ko nesteidzīgi pavadīt tuvinieku lokā, sirsnīgās sarunās un, doties baudīt Latvijas mežu skaistumu. Pēdējais mammadaba žurnāls šajā gadā “Nospēlēt ziemu” saviem lasītājiem piedāvā interesantas aktivitātes un izklaides iespējas gariem ziemas vakariem, kā piemēram, iespēju spēlēties Latvijas valsts mežos, metot spēļu kauliņus.

Ziema ir kluss laiks, kad zeme zem kājām sasalusi un straujais dabas pārvērtību – augšanas, plaukšanas un ziedēšanas – laiks norimis. Gājputni devušies uz siltajām zemēm, lāči, eži un virkne citu dzīvnieku devušies ciešā ziemas miegā. Tomēr ziema nebūt nenozīmē, ka dabā viss ir nekustīgs. Jāapbruņojas ar siltu dzērienu termosā, piemērotu apģērbu un var sākt savu ceļojumu uz mežu – pēc spirdzinoša spēka devas! Mežā kā grāmatā var lasīt meža dzīvnieku privātās dzīves aktualitātes – atstātās pēdas visu atklās! Pēc dzestrās pastaigas nav nekā labāka par sasildīšanos pirtiņā, baudot pirtī iešanas rituālu ar skujkoku pirts slotiņu, kas jo īpaši veselīgi iedarbojas uz cilvēka organismu ziemas periodā.

 

Ģimenes un draugu lokā žurnāls piedāvā lielisku iespēju ļauties rotaļu priekam, spelējoties Latvijas valsts mežos un dodoties aizraujošā ceļojumā pa Latvijas skaistākajām vietām! Spēle piedāvā iespēju atklāt, riskēt un dažbrīd uzkavēties mazliet ilgāk, lai izzinātu Latvijas skaistās vietas.

MD spele

Savukārt ģimeņu iecienītais LVM dabas parks šoreiz ne tikai aicina ciemos, iepazīt pasaku un ļauties parka burvībai, bet iepazīstina ar parkā mītošo koka skulptūru darinātāju. Izrādās sākotnēji skulptūras nekrāsoja, tikai lakoja vai beicēja. Ideja par krāsu bagātināšanu parka teritorijā skulptoram radās, veidojot Raganu silu. Kā pirmās – krāsu jautrību ieguva sēnes.

Ja ziemas saulgriežu laikā izvēlēta eglīte podā, interesenti var gūt noderīgus padomus eglītes saglabāšanai, lai pavasarī to veiksmīgi varētu pārstādīt laukā vai arī turpināt veiksmīgi audzēt atbilstoša lieluma podā. LVM dekoratīvo stādu pārzine gadu mijā lasītājiem vēl krāšņumu un mūžīgi zaļo skatu uz dzīvi, bet jaunajā gadā – mērenību un pakāpenisku tiekšanos uz virsotnēm!

Kad tumsa un pelēcība pilsētas ielās aizstāta ar krāsas un spirgtuma piepildījumu mežā, laiks našķoties mājas pavardā, palutinot sevi ar sātīgām, siltām un aromātiskām ziemas garšām! TV raidījuma “Gatavo 3” komanda dāvā savu meža garšu izlasi, kas lieliski piestāvēs arī svētku galdam!

AS “Latvijas valsts meži” vēl priecīgus un sirsnīgus svētkus, lai iedvesma un panākumi ikvienu pavada Jaunajā gadā!

LVM Ziemassvetku sveiciens

Lasīt vairāk: