31 • 05 • 2016

Mēs par tīru mežu!

IMG 5650 m

Ieskandinot Pasaules vides dienu, kas ik gadu notiek 5. jūnijā, ar mērķi popularizēt videi draudzīgu un veselīgu dzīvesveidu, Lucavsalā tika aizvadīts vides festivāls “Mēs par tīru Latviju!”. Arī AS “Latvijas valsts meži” un Cūkmens sveica skolēnus un ģimenes no visas Latvijas, kuri visa aizvadītā mācību gada ietvaros snieguši nozīmīgu ieguldījumu tīrākas vides veidošanā un dabas resursu taupīšanā.

“Atbildību pret mežu un tīrību tajā ir jāuzņemas katram pašam. Tāpēc to svarīgi iemācīties jau skolā, pat bērnudārzā. Bērni izaugs un nemēslos mežā, kā arī citiem neļaus,” teic tīru mežu aizstāvis Cūkmens.

Aicinot ģimenes atpūsties dabā, festivāla mammadaba teltī ikviens interesents varēja piedalīties videi draudzīgās un izglītojošās darbnīcās, kuras skolēniem bija sarūpējis LVM Kalsnavas arborētums – dārzs, kurā aug neparasti koki, piedāvā izglītojošas ekskursijas, pastaigas skolēniem un ģimenēm ik dienas. Savukārt Meža un koksnes produktu pētniecības un attīstības institūts (MeKA) piedāvāja atklāt koka spēļu prieku un aizrautību.

IMG 5643 m

„Zaļā josta” šogad apvienoja 96 tūkstošus bērnu un jauniešu no 409 izglītības iestādēm aktīvā makulatūras vākšanā, nododot pārstrādei vairāk nekā 1185 tonnas makulatūras.

Apkopojot konkursa rezultātus, LVM pasniedza balvas uzvarētājiem pēc savāktā makulatūras apjoma uz vienu izglītības iestādes audzēkni. 1.vietu ieguva Pūres pamatskolas Jaunsātu filiāle, nododot pārstrādei 304,324 kg makulatūras. Balvā iegūta vides izglītības ekskursiju “Izzini mežu” Latvijas valsts mežu dabas parkā Tērvetē. Otrajā vietā ierindojās Jūrkalnes pamatskola ar 252.833 kg savāktās makulatūras. Balvā iegūta vērtīgā meža izziņas ekskursija “Mežsaimnieka pēdās”. Savukārt 3. vietas ieguvēji – Dauguļu internātpamatskola ­–, kas savāca 220.865 kg makulatūras, varēs piedalīties skābekļa meža stādīšanas dienā.

IMG 5648 m

AS „Latvijas valsts meži” viens no stratēģiskajiem mērķiem ir veidot sabiedrības saudzīgu attieksmi pret vidi, tāpēc uzņēmums ik gadu organizē un iesaistās daudzos vides izglītības projektos, uzrunājot Latvijas sabiedrību, sākot ar mazākajiem pirmskolas izglītības iestāžu audzēkņiem un skolēniem, līdz pat pedagogiem un vecākiem. LVM kopā ar Cūkmenu dažādās vides izglītības aktivitātēs mudina iedzīvotājus saudzēt Latvijas mežus, šķirot atkritumus un nemēslot mežā, rosina bērnos atbildību pret vidi, veicina videi draudzīgu domāšanu un vairo izpratni par vērtīgo un lieko dabā.

Lasīt vairāk: