02 • 03 • 2015

AS „Latvijas valsts meži” ziedojums sociālajai jomai sasniedz teju 60 000 cilvēku

LETA 11322769 Ruta Dimanta ziedot.lv

Attēls: „Ziedot.lv” vadītāja Rūta Dimanta (LETA arhīvs)

Februāra pēdējās dienās, izvērtējot projekta pieteikumus par dažāda veida palīdzību, mērķziedojumu padome ir noteikusi AS „Latvijas valsts meži” (LVM) sociālās jomas ziedojumu saņēmējus. Šogad 300 000 eiro lielo mērķziedojumu no LVM saņēma 85 projekti, nodrošinot palīdzību teju 60 tūkstošiem cilvēkiem visā Latvijā, nodarbinot 287 personas un iesaistot 696 brīvprātīgos palīgus. Kopumā konkursā tika saņemti pieteikumi no 201 sabiedriskā labuma organizācijas par kopējo summu 1,6 miljoni eiro.

Ziedojums tika sadalīts 4 prioritārām sociālās palīdzības jomām:

Palīdzībai sociāli mazaizsargātām sabiedrības grupām piešķirti 107 500 eiro 29 projektiem, kuros labdarības organizācijas un krīzes centri sniegs palīdzību minētām sabiedrības grupām krīzes situācijās, piemēram, juridisko un psihosociālo atbalstu vardarbībā cietušām sievietēm, sociālajam riskam pakļautām daudzbērnu māmiņām, prasmju uzlabošanā sociālā riska ģimenēm, aizbildņu un adoptētāju ģimenēm. Organizācijām nepieciešams atbalsts telpu un aprīkojuma nodrošināšanā, speciālistu apmaksai, materiālu iegāde radošajām un sportiskajām aktivitātēm, kā arī tehniskam atbalstam pazudušo personu meklēšanā.

Palīdzībai bērniem un pieaugušajiem ar īpašām vajadzībām piešķirti 111 376,99 eiro 28 projektiem, kuros organizācijas visā Latvijā īstenos dažādus atbalsta pasākumus bērniem un pieaugušām personām ar īpašām vajadzībām, piemēram , atbalsta grupas ģimenēm, apmācības personālam, kas strādā ar smagi slimiem bērniem. Tiks nodrošinātas sporta un veselīga dzīves veida aktivitātes, mākslas un citas radošās terapijas un nodarbības.

Sabiedrības grupu integrācijai atbalstam piešķirti 45 866,01 eiro 13 projektiem, kuros sniegs atbalstu sabiedrības grupu integrācijai, organizējot paaudžu sadarbības aktivitātes, vairākas sociālā mentoringa programmas riska grupu jauniešiem, apmācības personālam, kas strādā ar sociāli mazaizsargātām sabiedrības grupām, rotaļlaukuma izveidi neredzīgiem bērniem, datorprasmju apguvi un darbnīcas izveidi personām ar garīga rakstura traucējumiem.

Pensijas vecuma cilvēkiem cienīga un aktīva dzīvesveida atbalstam piešķirti 35 257 eiro 15 projektiem, kuros aktīvās senioru organizācijas gādās tērpus deju un vokālajiem kolektīviem, veicinās datorprasmju apguvi, sporta, radošas, informatīvas un izglītojošas aktivitātes. Savukārt, prasmīgi un aktīvi studenti, gādās datorus Latvijas senioriem.

LVM ziedojums sociālajai jomai aptver visu Latviju, tajā skaitā Rīgu, Alūksnes un Apes novadus, Jelgavu, Ozolnieku novadu, Rencēnu pagastu, Burtnieku novadu, Aizputes novadu, Daugavpili, Liepāju, Siguldas novadu, Valmieru, Mazsalacas, Rūjienas, Naukšēnu, Beverīnas, Kocēnu novadus, Mērsraga novadu, Mālpili, Ogri, Lielvārdi, Ķeguma un Ikšķiles novadus, Inčukalna novadu, Viesīti, Rēzekni un tuvējos novadus, Cesvaini, Līvānus, Riebiņu, Viļānu un Varakļānu novadus, Madonu, Zantes pagastu, Dobeli, Neretu, Lubānu, Kārsavu, Ķoņu pagastu, Dundagas novadu, Kolkas pagastu, Valku, Strenčus novads, Seda, Padures pagastu, Saldus un Brocēnu novadus, Ventspili, Puzes un Pūres pagastus, Tukumu, Preiļus, Kuldīgu un tuvējos novadus. Jūrmalu, Gulbenes, Jēkabpils, Talsu, Cēsu, Alojas, Krimuldas, Limbažu, Salacgrīvas, Daugavpils apkaimes. 

 „LVM ziedojums ļauj nelielu pagastu un pilsētu aktīviem iedzīvotājiem saņemt atbalstu savu iniciatīvu īstenošanā. Šīs organizācijas savas nelielās darbības dēļ visbiežāk nespēj kvalificēties ES fondu projektiem, tāpēc svarīgi, ka ir arī šāda finansējuma saņemšanas iespēja. Ziedot.lv rūpīgi sekos līdzi katra projekta ieviešanai, lai ziedotie līdzekļi tiktu izlietoti mērķtiecīgi un nestu labumu visai sabiedrībai,” uzsvēra Ziedot.lv vadītāja Rūta Dimanta.

Lai LVM ziedojums būtu caurskatāms un aptvertu iespējami plašāku loku, LVM īpašnieks – Zemkopības ministrija – ir noslēgusi sadarbības memorandu sociālajā jomā ar nodibinājumu „Ziedot.lv”, „Latvijas Bērnu fonds" un biedrību „Latvijas Samariešu apvienība", kas organizē konkursa norisi un uzrauga ziedojuma izlietojumu. LVM atbalsta arī minēto organizāciju sociālās jomas projektus.

Ar detalizētu ziedojumu saņēmēju sarakstu var iepazīties nodibinājuma „Ziedot.lv” interneta mājas lapā www.ziedot.lv.