15 • 03 • 2024

LVM iesaistās Latvijas drošības nozares stiprināšanā

Lai stiprinātu, pilnveidotu un attīstītu savstarpējo uzņēmumu sadarbību valsts drošības jomā, AS “Latvijas valsts meži” (LVM) kopš pagājušā gada ir iestājusies Latvijas Drošības un aizsardzības industriju federācijā (DAIF). 6. martā AS “Latvijas valsts meži” (LVM) Rīgas klientu centrā notika organizācijas “DAIF Latvija” biedru gada kopsapulce, lai kopīgi atskatītos uz pērn paveikto un iezīmētu šī gada aktivitātes drošības un aizsardzības spēju attīstīšanai Eiropas Savienības un Ziemeļatlantijas Līguma organizācijas ietvaros, kā arī pārrunātu atbalsta sniegšanas iespējas Ukrainai.  

“LVM kā sociāli atbildīgam uzņēmumam bija liels pagodinājums uzņemt drošības un aizsardzības industrijas federācijas biedrus savās telpās. Tas ir atbalsts un vienotas izpratnes veidošana valsts drošības stiprināšanas un sadarbības veidošanas jautājumā.

LVM pārvalda un apsaimnieko 1,62 miljonus hektāru valsts zemes, mūsu rīcībā ir informācija par vairāk nekā pusi valsts teritorijas, meža auto ceļiem, kravas transporta lietotajiem autoceļiem un cita valsts drošības interesēm vērtīga informācija, kas tiek uzturēta un pieejama digitālā veidā mūsu sistēmā GEO. Turklāt LVM apsaimniekotā teritorija bieži tiek izmantota militārajām mācībām NBS un Zemessardzes vajadzībām, kā arī militāru poligonu veidošanai. Šāda organizācijas biedru tikšanās  klātienē ir ļoti vērtīga, turklāt LVM telpās NATO karogs bija redzams pirmo reizi,” par tikšanos stāsta LVM valdes loceklis Valdis Kalns.

“DAIF Latvija” valdes priekšsēdētāja Elīna Egle atzīst: “LVM ir nozīmīgas kritiskās infrastruktūras, kas ir būtiska tautsaimniecības noturībai, pārvaldītājs un stratēģisks partneris aizsardzības un iekšējās drošības nozarēm. Uzņēmums nodrošina būtisku mobilitātes, pretmobilitātes un mobilizācijas resursu. LVM savā darbā izmanto mūsdienīgas dronu un satelītehnoloģijas, strādā ar lielu apjomu datiem un modernām informācijas un komunikācijas sistēmām. Tāpat, raugoties nākotnē, jāatzīmē LVM ieguldījums klimatneitralitātes pasākumu īstenošanā, tā preventīvi mazinot VUGD un NBS iesaisti ārkārtas situāciju izraisīto negatīvo seku mazināšanā. Ir gandarījums strādāt kopā drošības nozares pārstāvēšanā, virzīšanā un atbalstīšanā.’’

DAIF mērķi – pārstāvēt, virzīt un atbalstīt Latvijas drošības nozari

2023. gada 29. jūnijā LVM oficiāli iestājās “DAIF Latvija”. Dalība DAIF sniedz iespēju LVM piedalīties dažādos drošības pasākumu pilnveidošanai veltītās konferencēs, semināros un apmācībās, gūstot papildu informāciju par drošības jomas aktualitātēm.

“DAIF Latvija” ir drošības un aizsardzības industriju un pētniecību pārstāvošā organizācija nacionālā un starptautiskā līmenī. “DAIF Latvija” apvieno uzņēmumus, izglītības un pētniecības iestādes, kā arī asociētos biedrus. DAIF biedru sarakstā ir arī citi lielie drošības un citu jomu uzņēmumi. “DAIF Latvija” nacionālā līmenī aktīvi sadarbojas ar Aizsardzības ministriju, Iekšlietu ministriju, Ārlietu ministriju, Ekonomikas ministriju, Izglītības un zinātnes ministriju, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju un LR Saeimu. Starptautiski “DAIF Latvija” pārstāv Latvijas industriju NATO Industrijas padomnieku grupā un iekļaujas Zinātnes un tehnoloģiju organizācijas darbā. Eiropas līmenī konsultācijas norisinās ar Eiropas Komisijas Aizsardzības industrijas un kosmosa ģenerāldirektorātu un Eiropas Aizsardzības aģentūru, kā arī nodrošina divpusēju sadarbību ar atbilstošām organizācijām ārvalstīs.

Par "DAIF Latvija" 2023. gada nozīmīgākajiem darbiem var iepazīties plašāk ŠEIT.

Lasīt vairāk: