17 • 06 • 2016

Ar paraplāna palīdzību atrod pazudušu sievieti

glabeji

14. jūnijā “bezvests.lv” brīvprātīgo komanda devās palīgā Jelgavas policijas darbiniekiem meklēt sievieti, par kuras atrašanās vietu nebija ziņu jau četras dienas. Ar jaunā motoparaplāna palīdzību, ko “bezvests.lv” komanda ieguva, pateicoties AS “Latvijas valsts meži” ikgadējam ziedojumam sociālās jomas projektiem, meklēto sievieti izdevās atrast sveiku un veselu pusotras stundas laikā.

“Esam gandarīti par tik veiksmīgu atrisinājumu. Prieks, ka mūsu atbalsts ir bijis noderīgs un palīdzējis vairot labo, sniedzot atbalsta roku tur, kur tas visvairāk nepieciešams. Lai "bezvēsts.lv" komandai ar paraplāna palīdzību izdodas izdodas palīdzēt līdzcilvēkiem arī turpmāk,” teic LVM Komunikācijas daļas vadītājs Tomass Kotovičs.

karte copy

Attēls: “bezvests.lv” arhīvs

Paraplāna pilots Guntis Skrodelis norāda, ka lidojis nedaudz augstāk par koku galotnēm, veicot vairāk nekā desmit apļus ap noteikto vietu Jelgavas rajonā, līdz pamanījis meklēto sievieti. Līdz šim ar paraplānu veiktas vairākas mācības cilvēku meklēšanā. Ar tā palīdzību var pārskatīt grūti sasniedzamu un nepārskatāmu teritoriju, kur arī īpaši apmācīti suņi ne vienmēr var palīdzēt.

suns

Attēls: “bezvests.lv” arhīvs

“Šis ir pirmais gadījums, kad pēc tik ilga meklēšanas laika esam atraduši izdzīvojušo sveiku un veselu. Tā ir pavisam cita lieta, tuviniekiem pārvest mājās dzīvu cilvēku. Paldies visiem par atbalstu,” teic “bezvests.lv” vadītājs Aleksandrs Faminskis.

2016. gadā LVM ziedojums sociālo projektu īstnenošanai sasniedza 308 965 eiro apmēru, tas piešķirts 86 sabiedriskā labuma organizācijām, nodrošinot palīdzību 61 578 cilvēku visā Latvijā, nodarbinot 302 personas un iesaistot 839 brīvprātīgos palīgus.  Ziedojumi līdz sociālā labuma organizācijām nonāk ar nodibinājuma “Ziedot.lv” starpniecību.

Lasīt vairāk: