03 • 03 • 2016

Sadalīts AS “Latvijas valsts meži” ziedojums sociālās jomas projektiem

f64 20160301 ziedot valstsmezi konference 10

1. martā konkursa kārtībā tika sadalīts AS “Latvijas valsts meži” ziedojums sociālo projektu īstenošanai. Šogad 308 965 eiro lielais mērķziedojums piešķirts 86 sabiedriskā labuma organizācijām, nodrošinot palīdzību 61 578 cilvēku visā Latvijā, nodarbinot 302 personas un iesaistot 839 brīvprātīgos palīgus.  Ziedojumi līdz sociālā labuma organizācijām nonāks ar Ziedot.lv starpniecību.

“Katra sociāli atbildīga uzņēmuma pienākums ir veicināt sabiedrības dzīves kvalitātes celšanu, atbalstot nacionāli nozīmīgu labdarības, kultūras, sporta un izglītības projektus. AS “Latvijas valsts meži” šajās jomās strādā ļoti aktīvi, un ziedojumi ir tikai daļa no uzņēmuma ieviestās un realizētās sociālās atbildības programmas. Tās ir arī dividendes uzņēmuma īpašniekiem – valstij. Faktiski pusi no visām valsts uzņēmumu budžetā iemaksātajām dividendēm sastāda dividendes no LVM saimnieciskās darbības ietvaros gūtās pelņas. Pagājušajā gadā LVM valsts budžetā iemaksāja vairāk nekā 52 miljonus eiro,” teic LVM Komunikācijas daļas vadītājs Tomass Kotovičs.

Ziedojums tika sadalīts 4 prioritārām sociālās palīdzības jomām:

  • Palīdzībai sociāli mazaizsargātām sabiedrības grupām piešķirti 96 980,04 eiro 26 projektiem.
  • Palīdzībai bērniem un pieaugušajiem ar īpašām vajadzībām piešķirti 132 661 eiro 31 projektiem.
  • Sabiedrības grupu integrācijai atbalstam piešķirti 32 130 eiro 15 projektiem.
  • Pensijas vecuma cilvēkiem cienīga un aktīva dzīvesveida atbalstam piešķirti 47 194  eiro 14 projektiem.

info

No 86 atbalstītajām sabiedriskā labuma organizācijām – 36 organizācijas saņems atbalstu pirmo reizi. “LVM ir milzīgs prieks atbalstīt tieši sociālos projektus, jo īpaši tos, kuri tiks realizēti reģionos. Aizvien pieaugošo pieteikumu skaits liecina, ka pirms pieciem gadiem pieņemtais lēmums sadarboties ar trīs sabiedriskā labuma organizācijām – nodibinājumu „Ziedot.lv”, „Latvijas Bērnu fonds" un biedrību „Latvijas Samariešu apvienība" – ir bijis pareizs. Ar šo organizāciju starpniecību mūsu ziedojums nonāk tieši tur, kur tas visvairāk nepieciešams, un sniedz maksimāli lielu atdevi,” teic T. Kotovičs.

Kopumā konkursā tika saņemti pieteikumi no 227 sabiedriskā labuma organizācijām par kopējo summu 1 miljons 497 tūkstoši eiro. Ar detalizētu ziedojumu saņēmēju sarakstu var iepazīties nodibinājuma „Ziedot.lv” interneta mājas lapā www.ziedot.lv.