01 • 02 • 2024

Noskaidroti laureāti “Meža dienu” uzlīmju konkursā

uzlime 1

Mudinot Latvijas skolēnus izzināt putnu daudzveidību mežā, AS “Latvijas valsts meži” (LVM) ikgadējā “Meža dienu” uzlīmju konkursā saņemti vairāk nekā 3000 bērnu radošie darbi par tēmu “Ar putniem mežā”. Vecuma grupā no 1. līdz 4. klasei par laureātu žūrija atzinusi Emīliju Beļakovu, bet grupā no 5. līdz 9. klasei – Lauru Meikstumu. Abas laureātes saņems apmaksātu autobusu visai klasei uz “Latvijas Meža dienām”, kas 24. un 25. maijā norisināsies LVM dabas parkā Tērvetē, aizraujošu uzdevumu grāmatu "Putni Latvijā", kā arī uzlīmes ar pašu veidoto dizainu.

Žūrija šogad lēma piešķirt “Meža dienu” uzlīmju konkursa specbalvu par labāko kolektīvo darbu Zemgales pamatskolas 4. klasei, novērtējot audzēkņu veikto apjomīgo pētniecisko darbu uzlīmes dizaina izstrādē. Arī specbalvas ieguvējiem balvā – apmaksāts autobuss visai klasei uz “Latvijas Meža dienām”.

untitled design 1

Atzinības diplomus un veicināšanas balvas saņems arī sekojoši darbu autori: Līga Zeltiņa, Rūta Sirmonte, Lelde Krista Krilova, Elizabete Ļaudanska un Paula Pļaviņa.

Pateicībā par piedalīšanos konkursā, visas 220 mācību iestādes – vispārizglītojošās skolas, mākslas skolas, vides izglītības pulciņi un jauniešu interešu centri – saņems veicināšanas balvas. Visi dalībnieki saņems diplomus.

“Redzam, ka konkurss vairākās skolās kļuvis par lielisku tradīciju. Ik gadu tēma tiek mainīta, lai skolēni darbu izstrādes procesā iepazītu arvien jaunas Latvijas meža šķautnes, šoreiz aicinot laisties spārnotā radošo darbu lidojumā kopā ar valsts mežos mītošajiem un ligzdojošajiem putniem. Tāpēc šogad uzlīmju dizainos īpaši daudz tika atainoti tādi mazputniņi, kā zīlītes, strazdi un mušķērāji, bet ne mazāk pārstāvēti bija krāšņie pupuķi, zivju dzenīši, dzilnas, pūces un, protams, ērgļi. Priecājamies, ka darbu aprakstos nereti varēja lasīt pieredzes stāstus par to, kā klase pirms zīmēšanas kopīgi veikusi pētījumu par dažādiem putniem, vēlāk rīkojot iekšējo konkursu, lai izlemtu, kurš skolēns pārstāves klasi vai skolu konkursā. Ceram, ka šis entuziasms un zinātkāre skolēniem saglabāsies arī turpmāk,” stāsta LVM komunikācijas speciāliste Renāte Ribaka.

Konkursa laureāti tiks sveikti uz “Latvijas Meža dienu” lielās skatuves, 24. maijā LVM dabas parkā Tērvetē. Šogad pasākumā īpaši tiks pievērsta uzmanība tieši klimata jautājumiem, pulcējot dažādas ar mežu un dabu saistītas organizācijas un mudinot viesus apmeklēt daudzveidīgas meža izziņas pieturas, kā arī piedalīties izglītojošās aktivitātes kopā ar rūķiem, Cūkmenu un meža nozares speciālistiem. Vairāk par pasākumu uzzini mājaslapā www.latvijasmezadienas.lv.