23 • 03 • 2023

FIA pasaules rallija čempionāta (WRC) Latvijas posms 2024. gadā notiks arī valsts mežu teritorijās

rallijs

Pēc vairāk nekā gada, 2024. gada vasarā, Latvijā tiks aizvadīts viens no FIA pasaules rallija čempionāta (WRC) posmiem. Daļa ātrumposmu plānoti arī pa AS “Latvijas valsts meži” (LVM) meža autoceļiem. Lai pārrunātu potenciālo ātrumposmu izvietojumu valsts mežos, 20. martā LVM pārstāvji tikās ar rallija pasaules čempionāta Latvijas posma organizētājiem “RA Events”.

LVM ir ilgstošs biedrības “Latvijas Automobiļu federācija” sadarbības partneris – no 2010. gada starp abām pusēm spēkā ir sadarbības memorands par vispārējiem sadarbības principiem, kas regulē autosporta sacensību organizāciju un norisi Latvijas valsts mežos. Sadarbības mērķis ir veicināt aktīvās atpūtas attīstību, vienlaikus respektējot vides prasības un sabiedrības tiesības dzīvot labvēlīgā vidē, kā arī rūpēties par vides saglabāšanu un uzlabošanu. Jau kopš pirmā Latvijā organizētā FIA Eiropas rallija čempionāta posma 2013. gadā LVM ir bijusi uzticams sadarbības partneris sacensību organizēšanā.

wrc lvm 2024

Tikšanās laikā LVM un “RA Events” pārrunāja potenciālo sacensību ātrumposmu izvietojumu valsts mežu autoceļos, ceļu sakārtošanas jautājumus pirms un pēc sacensībām, dažādus drošības aspektus, kā arī meža apsaimniekošanas un sacensību norises savstarpējo savietojamību, kas ietver ne vien pašus ātrumposmus, bet arī piekļuvi tiem, apmeklētāju skatpunktu ierīkošanu, skatītāju kustības plānošanu un citus būtiskus jautājumus.

“Augstākā līmeņa rallija sacensībām ir unikāla iespēja parādīt miljoniem skatītāju visā pasaulē vietējās ainavas, Latvijas gadījumā - plašos, zaļojošos mežus. Novērtējot šo dabas resursu, neatņemama rallija sacensību organizēšanas sadaļa ir sabiedrības izglītošana par vides saudzēšanu un uzvedību mežā. Tāpat ļoti aktuāls temats ir arī iedzīvotāju informēšana par meža autoceļu izmantošanu – rallija organizatori veic laikietilpīgus saskaņošanas darbus ar vairākām iesaistītajām pusēm, tai skaitā ar ceļu apsaimniekotājiem – tā kā publisks autoceļš nav sacensību trase, nesaskaņota mežu ceļu izmantošana potenciāli agresīvai vai nesportiskai braukšanai nav pieļaujama,” uzsver “RA Events” direktors Raimonds Strokšs.

wrc lvm

Pasaules rallija čempionāta posmu klātienē varētu apmeklēt ap 50 000 skatītāju, bet vērot tiešraidē līdz pat 80 miljoniem TV skatītāju visā pasaulē.

Lasīt vairāk: