29 • 12 • 2022

“LVM GEO Mobile” lietotnes atjauninātajā versijā – jaunas iespējas

geo atjauninajumi

Līdz ar “LVM GEO Mobile” atjaunināšanu, lietotnē tagad pieejama iespēja eksportēt un dalīties ar uzzīmētajām vai uzmērītajām ģeometrijām. Tāpat pievienots jauns publiskais tiešsaistes datu slānis “LVM ceļu ierobežojumi”.

Atjauninātā “LVM GEO Mobile” lietotnes versija (3.5.0) Android un iOS operētājsistēmām pie mērīšanas rīkiem nodrošina iespēju tiešsaistē vai bezsaistē uzzīmētās vai uzmērītās līnijas un laukumus saglabāt lietotnes sadaļā "Pievienotie dati", kā arī pēc tam tās eksportēt kā GPX vai KML formāta failus vai ar tiem dalīties ar citiem lietotājiem. Šāda iespēja ir noderīga dabā gājējiem, kuri plāno pārgājienu maršrutus.

mob datu eksports

Tāpat atjauninātajā lietotnes versijā pievienots jauns publiskais tiešsaistes datu slānis “LVM ceļu ierobežojumi”. Šis slānis satur informāciju par AS "Latvijas valsts meži" (LVM) ceļu posmiem, kuri ir slēgti, ir ar ierobežojumiem un ir vienvirziena, ceļu izmantotājiem ļaujot labāk plānot maršrutu. Slānis pieslēdzams, ejot šādus īsceļus: "Konfigurācija" -> "Datu attēlošana" -> "Dati koksnes transportam".

Vērts atcerēties, ka konfigurācijas sadaļā pieslēdzamas arī citas slāņkopas ar vērtīgiem datiem, piemēram, vēsturiskās augšņu kartes, kultūras pieminekļi un ģeodēziskie punkti.

Lasīt vairāk: