05 • 12 • 2022

LVM iepazīstinās ar digitālajiem risinājumiem mežu apsaimniekošanā

likta

Digitālie risinājumi un tehnoloģiskie sasniegumi mūsdienās kļuvuši par neatņemamu meža apsaimniekošanas procesu sastāvdaļu. Konferencē “Digital Essentials 2023”, kas notiks 7. decembrī, AS “Latvijas valsts meži” (LVM) iepazīstinās ar uzņēmumā ieviestajiem digitālajiem risinājumiem un to lomu efektīvā darbības nodrošināšanā.

Ikgadējā Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociācijas (LIKTA) rīkotajā konferencē “Digital Essentials 2023” tiksies valsts un privāto uzņēmumu pārstāvji. Konferences dalībnieki diskutēs par to, kā digitalizācija var palīdzēt kļūt konkurētspējīgākiem, efektivizēt procesus un izmaksas, ietaupīt resursus un laiku. Konferencē runās arī par nepieciešamajām darbinieku prasmēm un infrastruktūru, uzņēmējdarbības un pārvaldes digitālo transformāciju, īpašu uzmanību pievēršot drošības aspektiem.

""Latvijas valsts mežos" digitālā transformācija sākās līdz ar uzņēmuma dibināšanu 1999. gadā. Tas ir mērķtiecīgs un nepārtraukts process, kas caur uzņēmuma stratēģiju ir iedzīvināts ikdienas darbos un mūsu domāšanā – kā darāmo varam paveikt ērtāk, ātrāk un lietderīgāk. Ražošanas procesi mūsdienās nav iedomājami bez informācijas un komunikācijas tehnoloģijām un otrādi. Ilgtspējīgā zemes resursus apsaimniekošanā tehnoloģijām un zinošiem darbiniekiem, kuri prot prasmīgi tās pielietot, ir izšķiroša nozīme. Turklāt mūsdienu dinamiskajā vidē gan uzņēmumam, gan darbiniekiem ir būtiski mainīties līdzi laikam, ne vien mācīties izmantot arvien jaunas tehnoloģijas, bet arī piedalīties to radīšanā,” par digitālo transformāciju uzņēmumā stāsta “LVM Biznesa sistēmu risinājumi” direktors Māris Kuzmins.

Konferences klausītājiem būs iespēja iepazīt LVM radītos un ikdienas darbā izmantotos digitālos risinājumus meža apsaimniekošanas ciklā, piemēram, par to, kā vairāk nekā 100 bezpilota gaisa kuģi palīdz 300 pilotiem – LVM darbiniekiem – pieņemt lēmumus vēl efektīvākai saimniekošanai mežā.

Konferences galvenie atbalstītāji – tehnoloģiju uzņēmumi “LMT” un “Tet”, partneri “Emergn”, Latvijas Digitālās inovācijas centrs, Latvijas valsts meži, Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs un projekts  “Women4IT”. Informatīvais  atbalstītājs – portāls DELFI.

Lasīt vairāk: