27 • 05 • 2022

“Latvijas Meža dienas” Tērvetē sestdien gaida ģimenes ar īpašu svētku programmu

Šodien Tērvetē pulcējās vairāk nekā 7000 skolēnu no visas Latvijas, lai satiktu meža draugus Baltijas valstīs vērienīgākajās “Latvijas Meža dienās”. Rīt, 28. maijā, no plkst. 10.00 Tērvetē gaidītas ģimenes – muzikāli koncerti lieliem un maziem, kā arī vairāk nekā 80 pieturas, kurās uzzināt visu par meža nozari.  Ieeja pasākumā bez maksas.

Ģimenes dienā apmeklētāji varēs redzēt darbībā meža mašīnas, zāģus un citus rīkus, novērtēt jaunus veidus,  kā no meža veltēm veidot noderīgas lietas saimniecībā, kā arī iepazīt kvalitatīvos stādus dārzam. Jaunākie parka apmeklētāji novērtēs Ričija Rū uzstāšanos, tikšanos ar Cūkmenu un iespēju piedalīties dažādās aktivitātēs, kā piemēram, šaut ar loku, rāpties kokos, iegulties čiekuru vannā un atrast savu dārgumu smilšu kaudzē. Savukārt vecākiem sarūpēts grupas “Skyforger” un “Līvi” koncerts.

Latvijas valsts mežu podkāsta "Dabā gājējs" vadītāji iesaka stacijas, kas noteikti jāapmeklē:

“LVM ir ģimenei draudzīgs uzņēmums, kas novērtē ģimeņu kopā būšanu, atklājot Latvijas mežu bagātību, tāpēc šajā dienā aicināsim ģimenes ne tikai tuvāk iepazīt nozari, bet arī doties pastaigā pa iecienīto Latvijas valsts mežu dabas parku Tērvetē,” Latvijas valsts meži dabas parka Tērvetē informācijas centra vadītāja Lilita Kauste.

“Latvijas Meža dienas” pirmā diena meža nozares svētkos Tērvetē aizvadīta skolēnu un jauniešu zīmē. Pasākumu atklāja LVM padomes priekšsēdētājs Edmunds Beļskis, uzsverot mežsaimniecības būtisko lomu Latvijas tautsaimniecības stiprināšanā.

fotomanlv 2022 05 27 lvm meza dienas skolas izlase 51

Pasākuma pirmajā dienā dalībnieki izzināja meža apsaimniekošanas gudrības vairāk nekā 80 stendos, dienas laikā tika godināti dažādu konkursu laureāti: apsveikti LVM Meža stipendiāti, sveikti biedrības “Zaļā josta” konkursa “Tīrai Latvijai” laureāti. Dienas laikā notika arī finālsacensības “LVM Meža olimpiāde”, kur uzvarēja Jelgavas Pārlielupes vidusskola, balvā iegūstot apmaksātu autobusu mācību ekskursijai.

fotomanlv 2022 05 27 lvm meza dienas skolas izlase 36

“Latvijas meža dienas” pēc divu gadu pandēmijas laika ierobežojumiem ir atkal Tērvetē! ”Svētkus organizē AS “Latvijas valsts meži” sadarbībā ar Dobeles novada pašvaldību, Latvijas Meža īpašnieku biedrību, Latvijas Kokrūpniecības federāciju un biedrībām “Zaļās mājas” un “Zaļā josta”. Tiekamies!

 Pasākuma programma