27 • 04 • 2022

AS “Latvijas valsts meži” aicina ražošanas uzņēmumus uz sadarbību

 mg 2732

Lai apzinātu pieprasījumu, AS “Latvijas valsts meži” (LVM) aicina apaļo kokmateriālu pārstrādātājus, mēbeļu ražotājus vai amatniekus līdz 15. maijam sniegt informāciju par vēlmi iegādāties lapegles, liepas, vīksnas, gobas vai kļavas apaļos kokmateriālu piegādes.

LVM ir ilggadēja pieredze, piegādājot vietējiem lielāka un mazāka mēroga pārstrādes uzņēmumiem standarta, rūpniecības nozarē plaši izmantotus koksnes produktus, kas ir piemēroti dēļu, plātņu, finiera, būvmateriālu konstrukciju, taras, apdares dēļu, granulu u.c. produktu ražošanai. Tomēr LVM apsaimniekotajās mežu platībās periodiski nelielā apjomā, atsevišķos reģionos potenciālai izstrādei ir pieejama arī citu sugu koksne – līdzšinēji mazāk pieprasītā lapegle, liepa, vīksna, goba un kļava, kura varētu interesēt nišas produktu, mēbeļu ražotājus un amatniekus.

Uzņēmējdarbības vide nav statiska – tiek dibināti jauni uzņēmumi, radītas jaunas tehnoloģijas un jauni produkti, attīstās amatniecības sektors, tāpēc LVM iecere ir aktualizēt informāciju par tirgu, apzinot potenciālo pircēju interesi, un izveidot piegādātāja un pircēju interesēm atbilstošāko sadarbības piedāvājumu.

 Anketa interesentiem 

LVM aicina interesentus aizpildīt aptauju līdz 2022. gada 15. maijam. Informācija no pircēja par koksnes pielietojumu būs noderīga arī gadījumā, ja apaļo kokmateriālu specifikācija vai pielikumā norādītā kvalitāte, kas aprakstīta, vērtējot koksnei raksturīgās īpašības un LVM ražošanas specifiku, neatbilst vēlamajai.

Pieejami šādi apaļo kokmateriālu produkti:

  • lapegles zāģbaļķi: caurmērs tievgalī >18 cm; garums 3.00m, virsmērs 10cm;
  • liepas zāģbaļķi: caurmērs tievgalī >18 cm; garums 2.4m un 3.00m, virsmērs 10cm;
  • gobas un vīksnas zāģbaļķi: caurmērs tievgalī >18 cm; garums 2.4m un 3.00m, virsmērs 10cm;
  • kļavas zāģbaļķi: caurmērs tievgalī >18 cm; garums 3.00m, virsmērs 10cm.