23 • 07 • 2021

Vasarīga atpūta ar interesantiem brīvdienu pieturpunktiem

jau labu laiku varam mieloties mellenajos img 8611 6

Vasaras otrais cēliens atgādina, ka jāsteidz baudīt saulainās dienas un gaišie vakari, dodoties dabā un vērojot tās daudzveidīgās norises. Kamēr mežos var lasīt mellenes, meža zemenes, pirmās sēnes un atpūsties vairāk nekā 300 labiekārtotās tūrisma vietās, interesanti brīvdienu pieturpunkti šajā nedēļas nogalē ļaus baudīt vasaru un priecīgu kopā būšanu arī vairākos tūrisma objektos.

ruku mamma

Vides stāstu dienas LVM dabas parkā Tērvetē

Latvijas valsts mežu dabas parkā Tērvetē visu jūlija mēnesi norit Vides stāstu dienas. Katru dienu līdz pulksten 16 Raganu silā Raganina stāsta par indīgajiem augiem un māca, kā tos atpazīt. Savukārt Rūķu sētā kopā ar Rūķu saimi var uzzināt vairāk par meža veltēm, par  tējām un pirts slotām, kā arī kopā ar Rūķu mammu  darināt Rūķu laimes pavedienu. Brīvdienās Pasaku mežā viesus sagaidīs Sīkstuliene, kura iekārto un stāsta par jauno ainavu pie Sīkstuļa būdas, savukārt Rūķu krustmāmiņa sastopama rūķu pilsētā Čiekurē, kur viņa pastāstīs par rūķu pilsētu, tuvējiem objektiem un saviem īpašajiem rokdarbiem.

2 galerija kalsnava

Ģimenes rallijs un amatnieku tirgus LVM Kalsnavas arborētumā

Aktīvas brīvdienas var aizvadīt LVM Kalsnavas arborētumā. Vienlaikus iepazīstot tūkstoš dažādu koku un citu retumu paraugus, uzkāpjot 25 metrus augstajā skatu tornī, lai baudītu pasakainu ainavu, ģimenes un draugu kompānijas var doties arī aizraujošā piedzīvojumu skrējienā "Ģimenes rallijs", kura laikā teritorijā jāatrod uzdevumu punkti un jāizpilda tajos norādītais. Ierodoties LVM Kalsnavas arborētumā, informācijas centrā jāsaņem piedzīvojumu spēles karte, darba lapa un jādodas dabā!

LVM Kalsnavas arborētumā 24. jūlijā visas dienas garumā risināsies arī Amatnieku tirgus, kura laikā apmeklētājus gaida dažādi muzikāli pārsteigumi. 

izzina jaunmokas

Neparasti izpētes uzdevumi LVM Jaunmoku pilī

Īpaša brīvdienu atmosfēra sajūtama LVM Jaunmoku pils parkā. Ikviens var izvēlēties sev tīkamu laika pavadīšanas veidu  - vai tas būtu nesteidzīgs brauciens ar laivu, aplūkojot 120 gadus vecās pils arhitektūru, vai aktīvs veloizbrauciens, meža kroketa vai orientēšanās spēle pilī vai parkā. Tāpat ģimenes un nelielas grupas interesantā veidā var izzināt daudzveidīgo meža valstību  muzeja izglītojošajās programmās. Piedaloties ekspedīcijā “Meža ekspozīcija” ar neparastiem izpētes uzdevumiem un atraktīviem praktiskajiem darbiem var uzzināt daudz vairāk par kokiem un zvēru kažokiem. Savukārt skolas vecuma bērni var piedalīties ekskursijā, kuras laikā skolēni iepazīst interaktīvo Meža ekspozīciju par Latvijas dabu un dzīvniekiem, dodas pastaigā pils parkā un pilda aizraujošus uzdevumus, kas saistīti ar dabas zinātnēm, ģeogrāfiju un matemātiku. Ekskursijas vēlams iepriekš pieteikt, zvanot 26187442 vai rakstot Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt..

Lasīt vairāk: