02 • 06 • 2014

LVM dabas parks Tērvetē - draudzīgākā atpūtas vieta Latvijā

Ruku ciems

No šī gada 16. aprīļa līdz 19. maijam ikvienam Latvijas iedzīvotājam bija iespēja piedalīties Labklājības ministrijas aptaujā, balsojot par ģimenei draudzīgu atpūtas vietu. Rezultāti liecina, ka visaugstāko vērtējumu saņēmis LVM dabas parks Tērvetē, kam seko Rīgas Zoodārzs un Ventspils bērnu pilsētiņa.

Aptauja atklāj, ka ģimenes ar bērniem visvairāk vēlas apmeklēt vietas, kur laiku var pavadīt brīvā dabā, izklaidēties, aktīvi atpūsties vai baudīt kultūras pasākumus. Tāpat tika noskaidrots, ka atpūtas vietā jābūt plašam atrakciju piedāvājumam dažādu vecumu bērniem par saprātīgu cenu politiku.

AS „Latvijas valsts meži” apsaimniekotais dabas parks Tērvetē ir iemīļots ar daudzajām dabas takām, koka skulptūrām, pasaku mežu, vilcieniņu, rotaļu laukumiem bērniem, velomaršrutiem, pikniku vietām, skatu torni un zirgu izjādēm, kas ļauj ikvienam atrast sev tīkamāko aktivitāti. AS „Latvijas valsts mežos” kopumā ir izveidotas vairāk nekā 400 atpūtas vietas, 59 apskates objekti, 41  dabas taka 70 km garumā, tajā skaitā 8 laipas purvā, 8 skatu torņi, kas bez maksas pieejami ikvienam apmeklētājam. Uzzini vairāk – www.mammadaba.lv!

 

Informāciju sagatavoja LVM Komunikācijas daļa, tālr. 67805432