10 • 04 • 2014

LVM Vides monitorings atklāj jaunas sugas Latvijā

Lai informētu sabiedrību par 2013. gada Vides monitoringa rezultātiem un aktualitātēm mežu apsaimniekošanas plānošanā un realizēšanā, AS "Latvijas valsts meži" šopavasar organizēja jau 9. Dabas dienu, atklājot klātesošajiem arī jaunatradumus Latvijas florā un faunā.

Uz semināru Vidusdaugavas mežsaimniecībā 27. martā tika aicināti vides un meža nozares pārstāvji no valsts un nevalstiskajām organizācijām, akadēmiķi no Latvijas universitātēm, mežzinātnes institūta „Silava”, Pašvaldību savienības u.c. pārstāvji. Dabas dienās piedalījās arī LVM stipendiāti no dažādām Latvijas augstskolām, kuri tikās izzinošās diskusijās 4. aprīlī Jaunmoku pilī.

daabasdiena blg copy

Attēlā: Studenti no dažādām Latvijas augstskolām Dabas dienā iepazinās ar LVM Vides ekspertu darba rezultātiem.

LVM Meža apsaimniekošanas plānošanas vadītājs Aigars Dudelis informēja par LVM meža resursiem un 2013. gada meža apsaimniekošanas rezultātiem: cik un kādi meži ir LVM valdījumā, cik ir atjaunotu platību, cik izkoptu mežaudžu, cik nocirsts, cik ceļus uzbūvēts, cik saremontēts, cik un kādas aizsargājamās teritorijas ir LVM valdījumā, cik lielas platības tiek apsaimniekotas īpaši tur esošo dabas un rekreācijas vērtību dēļ.  

Par 2013.gadā paveikto vides pārvaldības jomā ziņoja LVM Vides plānošanas vadītāja Laila Šica: par aizsargājamo sugu un biotopu kopšanu, par dalību starptautiskos vides projektos, par  LVM finansētiem pētījumiem vides aizsardzības jomā, par dabas aizsardzības mācību materiāliem LVM darbiniekiem, par LVM līdzdalību EK organizētā darba grupā par aizsargājamu meža biotopu apsaimniekošanu Eiropā.

LVM Vides eksperts Uģis Bergmanis stāstīja par LVM realizēto aizsargājamo putnu ligzdošanas sekmju (mazais ērglis, klinšu ērglis, zivju ērglis, mednis) monitoringa rezultātiem, par jaunatrastām aizsargājamo putnu ligzdošanas, riestošanas vietām. Savukārt, LVM Vides eksperte Ilze Rēriha dalījās ar aizsargājamo sugu un biotopu kartēšanas, kvalitātes vērtēšanas un monitoringa rezultātiem, par 2013. gada atradumiem – Latvijas florai un faunai jaunu sugu atradnēm LVM mežos.

Ar LVM monitoringa rezultātiem varat iepazīties zemāk pievienotajā dokumentā  - LVM Vides pārskats 2013.

Informāciju sagatavoja: LVM Komunikācijas daļa,

Tālr. 67805432

Pievienotie materiāli:

 LVM Vides pārskats 2013