19 • 03 • 2012

Latvijas pedagogi atzinīgi novērtē meža izglītības kursus

Šī mācību gada laikā, AS „Latvijas valsts meži” rīkotos tālākizglītības kursus apmeklējuši gandrīz 400 pedagogi, kuri ikdienā apmāca vairāk kā 26 000 bērnu. Vairums skolotāji novērtējuma anketās pauduši lielu gandarījumu par kursos apgūto.

Pēdējie kursi šajā mācību gadā notika 13. un 14. martā. Dienas pirmajā daļā skolotāji papildināja savas zināšanas kopā ar nozares profesionāļiem no mežzinātnes institūta „Silava” un „Meža un koksnes produktu pētniecības un attīstības institūta”. Savukārt dienas otrā daļa tika veltīta praktisku zināšanu ieguvei LVM Vidusdaugavas mežsaimniecībā. Mežinieka Kaspara Rižes vadībā skolotāji iepazinās ar meža darbiem, kā arī paši piedalījās dažādu uzdevumu veikšanā.

 

Kursu dalībnieki iejūtas forvardera operatora lomā.

Skolotāji kopā ar mežiniekiem uzmēra jaunaudzi Vidusdaugavas mežsaimniecībā.

Šis ir pirmais mācību gads, kad AS „Latvijas valsts meži” piedāvāja vienas dienas tālākizglītības kursus skolotājiem „Pedagogu profesionālās kompetences pilnveide vides izglītībā par ilgtspējīgu meža apsaimniekošanu”. Tie notika trīs reizes gadā – rudenī, ziemā un pavasarī, kad skolās ir brīvlaiks. Skolotāju interesei saglabājoties, šādi kursi plānoti arī nākamajā mācību gadā.

Kursu programmu organizē AS “Latvijas valsts meži” sadarbībā ar “Meža un koksnes produktu pētniecības un attīstības institūta Tālākizglītības centru” un LVMI “Silava”. Kursu programma saskaņota ar LR Izglītības un zinātnes ministriju. Skolotāju tālākizglītības kursi ietilpst „Izzini mežu” programmā, kuras mērķis ir izglītot skolotājus, lai tie veicinātu skolēnu izpratni par mežu, tā vērtībām un daudzveidīgo nozīmi mūsu dzīvē.

Skolotāji dalās ar pavasara kursos gūtajiem iespaidiem:

Aira Vorslava  no Rīgas 71. vidusskolas:

 

„Ļoti patīk, ka šis pasākums ir tik labi organizēts. Arī brīžos, ja kaut ko nesaproti, visu var uzzināt, pajautāt un izlasīt. Bija daudzi praktiski jautājumi, uz kuriem uzreiz arī varēja saņemt atbildes. Ir brīnišķīgi un bagātīgi izdales materiāli, par ko ir liels prieks. Kursos uzzināju arī daudz jauna par modernām ierīcēm, kuras izmanto mežu apsaimniekošanā Es pat nevarēju iedomāties, ka mežā izmanto GPS.”

Daiga Rubene no Jaunpiebalgas vidusskolas:

„Šajos kursos esmu pirmo reizi un man ļoti patīk. Ir patiešām interesanti, informācijas ir daudz un tā ir labi saprotama. Par mežu tik daudz arī nemaz nebija dzirdēts, jo, ja neesi speciālists, tad visu var arī nesaprast. Labi ir tas, ka te var veidoties diskusija. Kursos viss ir saprotams, ja nepieciešams, var arī pajautāt, ir arī brīnišķīgi izdales materiāli, kurus var izmantot, lai darbs kļūtu interesantāks.

 

Aija Liģere no Jūrmalas Pumpuru vidusskolas:

 

„Man ļoti patīk šāda veida pasākumi, kuri ir atraktīvi un liek kustēties, skatīties un pašai izbaudīt. Šajā pasākumā piedalos pirmo reizi, un to man sirsnīgi ieteica kolēģi no skolas. Teica, ka noteikti esot vērts pieteikties.”

 

 

 

Informāciju sagatavoja:

AS „Latvijas valsts meži” Komunikācijas daļa, tel: 67805432