21 • 12 • 2011

Izvēlēta oriģinālākā Ziemassvētku eglīte

Ir noslēgusies konkursam „Mana oriģinālā Ziemassvētku egle” pieteikto darbu vērtēšana, izvēloties interesantākās, oriģinālākas un skaistākās pašdarinātās Ziemassvētku egles autoru. Uzvaru izcīnīja Valda Gulbe no Annenieku pagasta Kaķeniekiem, izveidojot eglīti no 2007. gada izlietotā plānotāja. Nu labākie konkursa darbi skatāmi publiski un pieejami balsošanai!

Konkursam „Mana oriģinālā Ziemassvētku egle” tika pieteikti 228 darbi no visas Latvijas. Īpaši aktīvi konkursā piedalījās pirmsskolas izglītības iestāžu grupiņu vadītājas, kas kopā ar bērniem īpaši šim konkursam gatavoja dažādas svētku eglītes. Konkursā ar prieku iesaistījās arī skolēni, bērnu vecāki un darba kolektīvi, kas paši bija patīkami pārsteigti ar pašu veidoto eglīšu skaistumu.

 

Konkursam pārsvarā tika pieteiktas no makulatūras gatavotas eglītes. Vecie žurnāli, reklāmas katalogi, avīzes un piezīmju papīrs tika krāsots, locīts, virpināts bumbiņās un graizīts strēmelēs, cenšoties tam piešķirt interesantu formu un neparastas aprises. Taču konkursa ietvaros tika atklātas daudz dažādu jaunu ideju, kā pagatavot pavisam neparastu svētku eglīti. Talkā tika ņemti vecie CD diski, dažādi kociņi, zariņi, klūgas un dabas veltes, tukšas PET pudeles, putnu spalvas, veci polietilēna maisiņi, pat vecas atslēgas un baterijas. Pielietojums Ziemassvētku egles izveidē tika rasts arī tualetes papīra rullīšiem, kartona un plastmasas olu paliktņiem, konfekšu papīriņiem, gumijas cimdiem, saldējuma kociņiem, zāģu skaidām, pudeļu korķiem un čipsu paciņām. Konkursa dalībniekiem ideju netrūka, par ko liecina lielais konkursam pieteikto darbu skaits.

 

Konkursa žūrija par oriģinālāko atzina Valdas Gulbes eglīti

 

AS "Latvijas valsts meži" veicināšanas balvu saņēma Kristera Gusta Kleina eglīte

 

Visas konkursam pieteiktās eglītes vērtēja konkursa organizatora SIA „Zaļā josta” pārstāvji, EKO medija „Tīrai Latvijai” pārstāvis un AS „Latvijas valsts meži” pārstāvis, nosakot, kurš no visiem pieteiktajiem darbiem ir labākais un ir pelnījis žūrijas balvu. Noteikt uzvarētāju bija ļoti grūti, jo visas iesūtītās idejas bija interesantas, neparastas un skaistas. Par konkursa žūrijas vērtējuma uzvarētāju tika atzīts Valdas Gulbes darbs „Biju eglīte un esmu eglīte”, kuru viņa izgatavoja no izlietota plānotāja. Šo eglīti Valda izmanto kā dekoru bērnu dārza grupiņā, kurā viņa strādā. Īpašu veicināšanas balvu no AS „Latvijas valsts meži” par oriģinālu ideju un izpildījumu saņems arī Kristers Gusts Kleins, kurš radījis eglīti, otrreiz izmantojot virtuves dvieļu „iekšiņas”-ruļļus un zīmuļu spicēšanas procesa atliekas. Arī SIA „Zaļā josta” sarūpējusi īpašu veicināšanas balvu savam favorītam. To saņems Kristīne Aizpurve par eglīti „Koks kokam”, kuras skuju izveidē izmantoti 307 saldējuma kociņi.

 

 

 Veicināšanas balvu no SIA "Zaļā josta" saņēma Kristīnes Aizpurves eglīte

 

Ar žūrijas uzvarētāja noteikšanu konkurss nebeidzas. No šodienas labākie konkursa darbi ir apskatāmi EKO medijā „Tīrai Latvijai” (www.tirailatvijai.lv), kur par savu favorītu var nobalsot ikviens, tādējādi palīdzot noteikt otru konkursa uzvarētāju – publiskā balsojuma favorītu. Par labākajām Ziemassvētku eglītes idejām iespējams nobalsot līdz šī gada 28. decembrim, apmeklējot EKO mediju „Tīrai Latvijai” un spiežot balsošanas pogu zem izvēlētā darba fotoattēla. Publiskā balsojuma rezultāti tiks paziņoti 29. decembrī.

 

Žūrijas vērtējuma uzvarētājs un publiskā balsojuma favorīts balvā saņems saldu pārsteigumu no SIA „Zaļā josta” un AS „Latvijas valsts meži” sarūpētu dabīgu eglīti podiņā. Konkursa organizatori pateicas visiem konkursa dalībniekiem par zaļām idejām un radošu pieeju Ziemassvētku eglītes tēmai un vēl veiksmi visiem, kuru darbiņi izvirzīti publiskajam balsojumam. Lai uzvar oriģinālākā, skaistākā un neparastākā Ziemassvētku egle!

 

Papildu informācija: Laima Jekšiņa, SIA „Zaļā josta” mārketinga vadītāja, Tālr.: 67808294