01 • 11 • 2010

Skolas aicina vākt makulatūru

Uzrunājot Latvijas izglītības iestādes, SIA „Zaļā josta” sadarbībā ar papīrfabriku „Līgatne” un AS „Latvijas valsts meži” uzsāk makulatūras vākšanas konkursu „Tu vari izglābt...", ar mērķi padziļināt skolēnos izpratni, ka pareizi sašķiroti un nodoti atkritumi kļūst par otrreizējām izejvielām jaunu produktu izgatavošanā, samazinot aizvien pieaugošos atkritumu apjomus un padarot tīrāku apkārtējo vidi.

Konkursā aicinātas piedalīties Latvijas vispārizglītojošās mācību iestādes, cenšoties savākt pēc iespējas lielāku makulatūras daudzumu. Lai piedalītos makulatūras vākšanas konkursā, līdz decembra beigām skolai ir jānosūta pieteikuma anketa. Vairāk par konkursa norisi var lasīt konkursa nolikumā. 

Visa savāktā makulatūra konkursa ietvaros tiks nogādāta un pārstrādāta tepat Latvijā, papīrfabrikā „Līgatne”. Visi konkursa dalībnieki būs ieguvēji, proti, skola par katru savāktās makulatūras tonnu saņems 5 kg otrreizēji pārstrādātu zīmēšanas papīru, ražotu Papīrfabrikā „Līgatne”’.

Lai atkritumu šķirošana skolu jauniešiem būtu aizraujošāka un interesantāka, konkursa organizatori parūpējušies par balvām centīgākajiem makulatūras vācējiem. Konkursa uzvarētāji saņems aizraujošas balvas - ekskursijas no AS „Latvijas valsts meži”, bet visaktīvākie makulatūras vācēji saņems individuālās pārsteiguma balvas no AS „Latvijas valsts meži”. Būs arī īpašas balvas no SIA „Zaļā josta” tām skolām, kuras būs savākušas visvairāk makulatūras pēc savāktā kopējā apjoma.

Vairāk informācijas pievienotajā konkursa nolikumā.

 konkursa_nolikums_atjaunots.pdf