02 • 02 • 2010

"Latvijas valsts meži" saņem meža nozares gada balvu "Zelta čiekurs" nominācijā "Par inovatīvu uzņēmējdarbību"

Vakar, 1. februārī, Zemkopības ministrijā nominācijā "Par inovatīvu uzņēmējdarbību" meža nozares gada balvu "Zelta čiekurs" ekonomikas ministrs Artis Kampars pasniedza mūsu uzņēmuma valdes priekšsēdētājam Robertam Strīpniekam. Savukārt, laureātu diplomus šajā nominācijā saņēma SIA "Eibe L" un SIA "Vika Wood".

Par saņemto balvu savu gandarījumu pauž Roberts Strīpnieks: „Pirms desmit gadiem, uzsākot darbību, uzņēmums par stratēģisku pamatprincipu pieņēma – izdzīvo un attīstās tas, kurš mainās. Mūsu izpratnē inovācijas nozīmē ne tikai novatoriskus risinājumus mežizstrādē, koksnes loģistikā, datorsistēmu nodrošinājumā vai stādu audzēšanā – inovācijas ir arī jaunievedumu ieviešana uzņēmuma vadībā, plānošanā un problēmu risināšanā. Šis „Zelta čiekurs” ir visas komandas sasniegums, tā ir balva, kas rosina turpināt dinamisku uzņēmuma attīstību un aktīvi piedalīties visas nozares izaugsmē.”

 

Nominācijā "Par ilgtspējīgu saimniekošanu" meža nozares gada balvu "Zelta čiekurs" vides ministrs Raimonds Vējonis pasniedza meža īpašniekam Jānim Folkmanim, kurš vada meža īpašnieku biedrību "Bārbele" un ir pionieris izsoļu organizēšanā, kurās izdevīgi tiek pārdotas privāto īpašnieku cirsmas, bet laureāta diplomu saņēma - Jānis Vīgants.

Nominācijā "Par ieguldījumu sabiedrības izglītošanā" balvu Līvānu 1. vidusskolas bioloģijas un dabaszinību skolotājai Regīnai Stikānei, kura ir arī Līvānu Bērnu un jauniešu centra Vides pētnieku pulciņa skolotāja, pasniedza izglītības un zinātnes ministre Tatjana Koķe. Savukārt laureāta diplomu šajā nominācijā saņēma Ziemeļvidzemes virsmežniecības Amatas mežniecības mežsardze Dace Eipure un Konsultāciju pakalpojumu centra apmācību centra "Pakalnieši" vadītāja Inese Mailīte.

Balvu "Zelta čiekurs" nominācijā "Par mūža ieguldījumu", kas tiek piešķirta par nozīmīgu mūža ieguldījumu nozares attīstībā, saņēma Latvijas Lauksaimniecības universitātes Meža fakultātes profesors inženierzinātņu doktors Leonards Līpiņš, kurš ir arī vairāku mācību grāmatu autors; Latvijas valsts mežzinātnes institūta "Silava" vadošais pētnieks mežzinātņu doktors Imants Baumanis, kurš savu dzīvi veltījis Latvijas priedes selekcijai; bijušais Bauskas mežrūpniecības saimniecības un SIA "Lāns" direktors Egīls Āboliņš, kas kolēģiem palicis atmiņā kā labs saimnieks un vīrs, kurš vienmēr turējis vārdu;  koncerna "Latvijas finieris" arodbiedrības  priekšsēdētāja Mirdza Bondare, kuru gādības dēļ kolēģi sirsnīgi saucot arī par Lielo Mammu un asociācijas "Latvijas koks" un "Latvijas mēbeles" izpilddirektors Andris Plezers. Visiem nominācijas "Par mūža ieguldījumu" saņēmējiem zemkopības ministrs Jānis Dūklavs pasniedza Ministru kabineta Atzinības rakstus.

Meža nozares gada balva "Zelta čiekurs" pasniegšanas ceremonija notiek sesto gadu un kļuvusi jau par tradīciju.

 

Tomass Kotovičs,

Komunikācijas daļas vadītājs

67805432, 29408866