14 • 10 • 2009

Igaunijas mežinieki iepazīstas ar LVM

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pagājušajā nedēļā AS „Latvijas valsts meži” viesojās Igaunijas valsts mežu apsaimniekošanas uzņēmuma RMK (Riigimetsa Majandamise Keskus) delegācija un tās valdes priekšsēdētājs Aigars Kallas.

LVM Valdes priekšsēdētājs Roberts Strīpnieks un uzņēmuma speciālisti dabā iepazīstināja viesus ar LVM galvenajiem darbības principiem, uzņēmuma struktūru, ilgtermiņa stratēģiju, dabas un vides aizsardzības principiem un sociālo atbildību. Igauņu kolēģiem vislielākā interese bija par uzņēmuma struktūrvienības „LVM Apaļkoksnes piegādes” darbu. Viesi bija pārsteigti par šīs struktūrvienības spēju ātri mainīties un veiksmīgi pielāgot savu darbību pašreizējiem tirgus apstākļiem. Tāpat igauņu kolēģi ļoti atzinīgi novērtēja Latvijas meža nozarē strādājošo augsto darba kultūru. Viņi bija neviltoti izbrīnīti par to, ka kokvedēja šoferis, izrādot rūpes par meža ceļa stāvokli nākotnē, pēc apaļkoku iekraušanas vēl saslauka un savāc uz ceļa palikušās skaidas un mizas.

Latvijas un Igaunijas meža darbinieku sarunās izkristalizējās daudz kopīgu saskares punktu, tādējādi bagātinot savstarpējo pieredzi.