14 • 08 • 2008

Kurzemē atklās jaunu skatu torni

Šā gada 16.augustā plkst.10 Ziemeļkurzemes augstākajā virsotnē - Kamparkalnā, kas atrodas 174 metrus virs jūras līmeņa, - tiks atklāts aptuveni 28 metrus augstais AS „Latvijas valsts meži” skatu tornis. No tā paveras lielisks skats uz vienu no savdabīgākajām Latvijas vietām – Talsu pauguraines dabas parku un 30 km attālumā esošo jūru.

 

Par šis vietas unikālo skaistumu ir pārliecināts arī Talsu rajona padomes priekšsēdētājs Aivars Lācarus, kas ir arī šīs fotogrāfijas autors, kurā Kamparkalna tornis un tā apkārtne ir redzama no putna lidojuma. Dabas parka teritorija ar izteiktiem pauguriem un maziem dziļiem ezeriņiem veido savdabīgu Talsu apkārtnes ainavu, kas piesaista ne tikai ar šeit esošajām ainaviskajām un dabas vērtībām, bet bagāta arī ar kultūrvēsturisko mantojumu.

Nedaudz vēlāk torņa pakājē tiks dots starts 15 km garajam Talsu pauguraines velobraucienam, kas šogad notiek jau trešo reizi.

Pasākumā piedalīsies arī zemkopības ministrs Mārtiņš Roze, kurš līdzdarbosies Talsu pauguraines dienas velobraucienā, kā arī iestādīs piemiņas koku Eiropas birzī, Talsu rajonā, Laucienas pagastā, par godu Bulgārijas un Rumānijas nesenajai uzņemšanai Eiropas Savienībā.