09 • 07 • 2008

Veselīgās Meža olimpiādes fināls ir klāt

Tērvetes dabas parkā 15. jūlijā par Meža olimpiādes 2008 čempionu titulu sacentīsies sešas mežainākās skolu komandas no visas Latvijas. Apbalvošana notiks Jaunmoku pilī, kur tiks paziņoti uzvarētāji, kas augustā dosies aizraujošā dabas ekspedīcijā uz Norvēģiju.

 

 

Finālā olimpiādes dalībniekiem būs jāpierāda savas prasmes, zināšanas un veiksmi aktīvās atpūtas sacensībās sešos meža izziņas posmos, sākot no meža ekoloģiskās nozīmes un beidzot ar meža ekonomisko un sociālo nozīmi.

 

Meža olimpiāde ir veselīgākā olimpiāde Latvijā, kas notiek brīvā dabā, par dabu un dabai. Tajā var piedalīties visu sākumskolu un pamatskolu skolotāji un skolēni. Šī gada Meža olimpiādes tēma ir Globālā sasilšana. Finālā piedalīsies:

  • Valmieras Pārgaujas pamatskola - Kitija Zēmele, Mikus Dāvis Liepiņš, Baiba Šterna
  • Kalsnavas pamatskola - Armands Medveckis, Klinta Sondore, Linda Ūdre 
  • Gārsenes pamatskola - Sandra Jegorova, Mārcis Zībergs, Andris Punculis 
  • Andrupenes pamatskola - Andželika Beikule, Ingus Ragovskis, Anita Kiseļevska
  • Tirzas pamatskola - Krista Kalniņa, Ilgvars Ceriņš, Dzintra Ceriņa
  • Lazdonas pamatskola - Gundega Elīza Vilčevska, Linards Šakiels, Kristīne Pavlova 

Meža olimpiādi jau otro gadu organizē a/s „Latvijas valsts meži” vides izglītības programmas „Izzini mežu” ietvaros ar Meža attīstības fonda atbalstu.

 

Meža olimpiādes mērķis ir veicināt skolotāju un skolēnu izpratnes veidošanos par meža vidi. Olimpiāde sastāv no trīs kārtām. Pirmajā kārtā skolotājam nepieciešams iesaistīt mežu kā tēmu vai vietu mācību stundās skolā. Pusfinālā iekļūst 6 labākie skolotāji, kas pavasarī dodas uz Mammadaba objektiem, kur notiek dziļāka meža izzināšana, koku stādīšana, kā arī finālistu noskaidrošana. Vairāk informācijas www.mammmadaba.lv sadaļā Meistarklase jeb www.tavsmezs.lv.

 

Meža olimpiādi 2008 atbalsta Meža attīstības fonds un Timberland. Informatīvie atbalstītāji: portāls Draugiem.lv un laikraksts "Diena".

 

Informāciju sagatavoja: Līga Zute-Abizāre, a/s „Latvijas valsts meži” Komunikācijas projektu vadītāja, tel. 7805432, 28340222.