15 • 01 • 2008

Atvērta Mammadaba meistarklase - vides izglītība caur atpūtu!

Mammadaba 2008. gada sākumā ir vērusi durvis savai  Meistarklasei.  Meistarklasē ir aicināts izglītoties ikviens dabas draugs, un, īpaši, ģimenes, skolas un dažādi interešu pulciņi. 

 

Mammadabas meistarklasē meža noslēpumi atklājas caur vides izglītības programmu "Izzini mežu". Visa informācija ir pieejama www.mammadaba.lv jaunajā sadaļā Meistarklase. Šajā sadaļā arī atrodams interaktīvs Meža nodarbību meklētājs skolotājiem, interaktīvi vizuālie materiāli par mežu skolēniem, kā arī spēles un citas nodarbes saistītas ar izglītību mežā ikvienam interesentam.

 

 

Ko piedāvā Mammadaba meistarklase?

"Izzini mežu" ir vides izglītības programma, kas smaržo pēc skujām un lapām, pēc īsta meža. Jo tā balstās uz praktisko zināšanu, pieredzes un iemaņu gūšanu, cilvēkiem esot tiešā saskarē ar mežu, apkārtējo vidi. Programmas mērķis ir veicināt izpratnes veidošanos par meža daudzveidīgo nozīmi cilvēka dzīvē, sākot no ekoloģiskās un kultūras vērtības līdz pat ekonomiskajiem un apsaimniekošanas  aspektiem.

 

"Izzini mežu" programmu  no 2005. gada Latvijā īsteno a/s "Latvijas valsts meži" sadarbībā ar Meža attīstības fondu un Starptautiskā Vides izglītības fonda programmu "Learning about Forest”, kas kopš 1997. gada jau darbojas vairāk nekā 15 pasaules valstīs. Latvijā dažādās programmas "Izzini mežu" aktiviātēs iesaistījušās jau vairāk kā 150 skolas.

 

 

Tomass Kotovičs

a/s „Latvijas valsts meži”

Komunikācijas daļas vadītājs, T. 7805432