24 • 04 • 2024

Izsludināts metu konkurss LVM dabas parka Tērvetē tematiskās daļas koncepcijas izstrādei

20210422 appo6968

AS “Latvijas valsts meži” (LVM) aicina interesentus piedalīties Latvijas valsts mežu dabas parka Tērvetē jaunās tematiskās daļas “Laimīgā zeme” koncepcijas izstrādē, veidojot meta priekšlikumus modernai, aktīvai atpūtas un izziņas parka daļai kā vienam no centrālajiem parka objektiem. Precizējošos jautājumus var iesniegt līdz 2024. gada 17. maijam, bet piedāvājumu – līdz 2024. gada 17. jūlijam.

“Sprīdītis savu ceļojumu LVM dabas parkā Tērvetē sāka tālajā 1958. gadā. Šī ceļojuma laikā ir izaugušas vairākas dabas parka apmeklētāju paaudzes. Par godu parka 70 gadu jubilejai īstenosim Sprīdīša “Laimīgās zemes” projektu. Parks gadu no gada attīstās, un topošā parka aktīvās atpūtas un izziņas tematiskā daļa plānota kā vieta, kur ikviens parka apmeklētājs, neatkarīgi no vecuma un interesēm, varēs atpūsties svaigā gaisā un ļauties jauniem piedzīvojumiem,” skaidro “LVM Rekreācija un medības” projektu vadītājs Normunds Namnieks.

Topošā objekta moto: Nekur nav labāk, kā mājās! Sprīdītis, apceļojis visu pasauli, piedzīvojis dažādus pārbaudījumus un grūtības, laimīgs atgriežas mājās pie vecāsmātes un Lienītes.

Piedāvājumu iesniegšana: līdz 17.07.2024. no plkst. 9.00 līdz plkst. 16.00. klātienē LVM Rīgas klientu centrā Vaiņodes ielā 1

 Konkurss EIS  

LVM dabas parks Tērvetē ir viena no tūristu iecienītākajām un ģimenei draudzīgākajām vietām Latvijā. LVM parku apsaimnieko kopš 2000. gada un šobrīd vairāk nekā 1200 ha lielajā parka platībā iekopts 35 km garš taku tīkls, kas caurvij parku un savieno tā tematiskās daļas. Šķērsojot daudzos tiltus, laipas un kāpnes pār Tērvetes upes senleju, parka viesi nokļūst rakstnieces Annas Brigaderes iedvesmotā pasaku pasaulē.

LVM dabas parkā Tērvetē 2023. gadā viesojušies 135,8 tūkstoši apmeklētāju. Tērveti par savu brīvdienu galamērķi izvēlējušies ne tikai Latvijas, bet arī prāvs skaits ārvalstu tūristu – 47 %. Ģimenēm draudzīgo parku sevišķi labprāt apmeklē tūristi no Lietuvas.

Tā kā Tērvetes mežā mājo rakstnieces Annas Brigaderes pasaku lugas, dabas parks kļuvis par skolēnu ekskursiju galamērķi, iesaistoties kultūrizglītības programmā “Latvijas skolas soma”. Smelties meža gudrības vai iepazīties ar Annas Brigaderes daiļradi 2023. gadā ieradušies 6960 skolēni, pārstāvot teju visus Latvijas novadus.

Gadu no gada parkā esošā infrastruktūra tiek nemitīgi uzturēta – koptas un pēc vajadzības labotas koka laipas, tilti, pastāvīgi notiek piknika vietu labiekārtošana. Neatņemama parka vides sastāvdaļa ir koka skulptūras – pastāvīgi tiek uzturētas un atjaunotas senākās, kā arī tiek veidotas jaunas. Šogad parka tematiskās daļas papildinās vairākas koktēlnieka Ritvara Kalniņa prasmīgi veidotās koka skulptūras

Līdzīgi kā citus gadus, arī  šogad dabas parkā notiks vairāki lieli pasākumi. Tuvākie no tiem –  Valpurģu nakts 30. aprīlī un meža nozares gada vērienīgākais pasākums "Latvijas Meža dienas" 24.–25. maijā.