27 • 11 • 2023

Jēkabpils novadā pabeigti divu tiltu atjaunošanas darbi

tilti latgale ziemelsusejas tilts 21.11.2023 2

Šī gada novembrī ir noslēgušies AS “Latvijas valsts meži” (LVM) divu tiltu atjaunošanas darbi Jēkabpils novadā Ābeļu iecirknī, kas tika uzsākti augustā. Būvdarbi ir pabeigti plānotajos termiņos. Vārzgūnes tilts Kalna pagastā un Ziemeļsusējas tilts Dignājas pagastā ir nodoti ekspluatācijā, nodrošinot drošu autotransportu kustību.

"Pēc ģeometrijas parametriem šo tiltu konstrukcijas atbilst Latvijas Valsts meliorācijas projektēšanas institūta 1971. gadā izdotajam tipveida projektu albūmam “Dzelzbetona tilti uz saimniecības ceļiem”, kur projektēšanai pielietotās vēsturiskās slodzes ir N-30 un NK-80 un laiduma plātnes projektētā betona klase M300," norāda LVM Latgales reģiona meža infrastruktūras vadītājs Māris Matisāns.

tilti latgale varzgunes tilts 21.11.2023 1

Gan Vārzgūnes, gan Ziemeļsusējas tilts ir dzelzsbetona konstrukciju tilti uz pāļu balstiem. Katra tilta laidums ir aptuveni 16–18 metri ar brauktuves platumu 7 metri. Veicot šādu tiltu atjaunošanu, tiek nodrošināta to izmantošana ceļu satiksmes noteikumos atļauto ass slodzi 10 t un pilnu masu 52 t.

2023. gadā ir noslēgti līgumi par četru tiltu atjaunošanu: vēl divu tiltu nodošana ekspluatācijā plānota līdz šī gada beigām. Kopumā LVM valdījumā ir 92 tilti un 203 liela diametra caurtekas.

Lasīt vairāk: