13 • 09 • 2023

Vandāļi izdemolē atpūtas vietu pie Niedrāja ezera

377467828_10222355084936899_7579853413952714999_n.jpg

Septembris lutina ar siltu laiku, tāpēc arvien vairāk dabā gājēju dodas uz AS “Latvijas valsts meži” (LVM) labiekārtotajām bezmaksas atpūtas vietām, lai baudītu atpūtu mežā. Viena no tūristu iecienītākajām vietām LVM Austrumvidzemes reģionā ir atpūtas vieta pie Niedrāju ezera. 12. septembra rītā, pateicoties vietējās iedzīvotājas ziņai sociālajos medijos, tika atklāts, ka atpūtas vieta ir izdemolēta. Par notikušo nekavējoties tika informēta pašvaldības policija.

Aculieciniece sociālajā medijā norādīja: “Tālajā ezera galā apgāzta WC būdiņa, malkas novietne, norauts atkritumu urnas vāks, izrauti norāžu mietiņi, viss sapostīts un izmētāts. Tāpat tālāk, autostāvvietiņā pirms mazā tiltiņa, no zemes izrauta atkritumu urna, nolauzts vāks un maiss aizmests (urnu nocēlām no braucamās daļas, tik daudz mums spēks pietika)... Skumji, ka nespējam novērtēt to skaisto, sakopto un visiem pieejamo atpūtas vietu, kas dota mums!”

378269632_10222355084776895_3745225303147247534_n-1_copy.jpg

“Vēl iepriekšējā vakarā LVM darbinieki apsekoja atpūtas vietu Smiltenē, jo nākamajā dienā atpūtas vietā bija paredzēts pasākums. No rīta, uzzinot, ka vieta ir izdemolēta, bijām nepatīkami pārsteigti. Rīta pusē izdevās ātri apmainīties ar informāciju un atrast darbinieku resursus un risinājumu, lai ātri sakoptu izdemolēto atpūtas vietu,” skaidro LVM Austrumvidzemes reģiona Meža apsaimniekošanas plānošanas vadītāja Gunta Dudele.

Ar traktora palīdzību tika uzcelta atpakaļ nogāztā būdiņa, tika nostādītas pareizi nogāztās atkritumu urnas un salasītas teritorijā izmētātās atlūzas. “Pateicos cilvēkiem, kuri nav vienladzīgi, bet informē par bojājumiem un cenšas palīdzēt. Šoreiz vajadzēja gan lielāku cilvēku spēku, gan iesaistīt tehniku. Ceram, ka policijai izdosies noskaidrot vainīgos atpūtas vietas postītājus,” atzīst Gunta Dudele.

Niedrāja ezers atrodas vien piecu kilometru attālumā no Smiltenes centra. Niedrāja ezers un mazo ezeru grupa ir smilteniešu iecienīta atpūtas vieta visa gada garumā. Te spēkus dabā smeļas orientieristi, riteņbraucēji, slēpotāji, nūjotāji, makšķernieki un peldētāji. Ezera krastos ir ierīkotas vairākas peldvietas, kur uzstādīti arī galdi un soli, ugunskura vietas, pārģērbšanās kabīnes, tualetes un cita infrastruktūra. Pie ezera izvietota arī koka lapene, kas piemērota atpūtai lielākā draugu pulkā.

LVM uztur vairāk nekā 300 bezmaksas atpūtas vietas visā Latvijā – labiekārtotas koka lapenes, soliņus, galdus un ugunskura vietas. Ik gadā šīs vietas cieš no vandāļu uzbrukumiem. Pamatā tiek lauztas un dedzinātas atkritumu urnas, soli un galdi, demolētas tualetes.

Lasīt vairāk: