26 • 04 • 2017

Valpurģu nakts svinības

valpurgu nakts tervetes dabas parks

LVM dabas parks Tērvetē 30. aprīlī, līdz ar otrā pavasara mēneša izskaņu, ielūdz sagaidīt mistisko Valpurģu nakti, piedāvājot plašu izklaides programmu visai ģimenei.

Svētku lustes kopā ar dabas parka iemītniekiem

Rūķu sētā un Rūķu ciemā no plkst. 19.00-21.00 darbosies čaklie Rūķu saimes pārstāvji, ar kuriem kopā varēs izzināt pavasara noslēpumus. Savukārt Rūķu pilsētā “Čiekure” no plkst. 20.00-21.00 ar dziesmām un dejām iepriecinās Čučumuižas rūķi.

Valpurģu nakts svinības turpināsies Pasaku mežā no plkst. 21.00-23.00, kur dabas parka viesus uz “maskošanos” un citām jautrām izklaidēm gaidīs brīnumainā meža iemītnieki.

Par muzikāli izklaidējošo programmu Atrakciju laukuma estrādē no plkst. 21.00-23.00 rūpēsies mūzikas grupa “Radio Orchestra”, deju grupa “Chill out” un uguns džonglieru apvienība “Soul of Flames”.  Svētku izskaņā, plkst. 23.00, tiks izsaukts krāšņais zvaigžņu lietus.

valpurgu nakts tervetes dabas parks 03

Nakts piedzīvojums Gaisa takās

Valpurģu nakts ietvaros no plkst. 19.00-24.00 Gaisa taku instruktori aicinās doties izgaismotā piedzīvojumā pa Laimīgās zemes virvju un koka konstrukciju ceļu, kas sniedzas četru līdz desmit metru augstumā.

Laimīgās zemes Gaisa takas ļauj gan lieliem, gan maziem iejusties pasaules atklājēja Sprīdīša ādā un doties aizraujošā ceļojumā, izbaudot tādus Sprīdīša piedzīvojumus - tikties ar Meža māti, Lutausi, uzveikt pašu Nelabo un ļauties citiem aizraujošiem priekiem.

valpurgu nakts tervetes dabas parks 02

Tērvetes tauriņu gaismu spēles

Tērvetes tauriņi Valpurģu naktī sagādājuši īpašu pārsteigumu. Tauriņu mājā no plkst. 19.00-02.00 būs redzama krēslas tauriņu parāde un krāšņas gaismu spēles. Varēsiet tuvplānā aplūkot tauriņus no dažādiem tropu mežiem visā pasaulē – Āzijas eksotisko krāsu tauriņus, Dienvidamerikas dižtauriņu un Āfrikas unikālos tauriņus.

Apmeklētāji aicināti pasākumā ierasties maskās un piedalīties Valpurģu nakts masku parādē, kā arī, lai ērtāk pārvietotos naksnīgajā mežā, vēlams līdzi ņemt lukturīšus.

Ieeja pasākumā “Valpurģu nakts pavasarīgās mistērijas” ar dabas parka biļetēm, savukārt par ieeju Laimīgās zemes Gaisa takās un Tērvetes tauriņu mājā apmeklētājiem jānorēķinās atsevišķi.

Par LVM dabas parku Tērvetē un citiem Mammadaba apskates objektiem vairāk lasiet mājaslapā www.mammadaba.lv.