21 • 09 • 2016

Jau 5. reizi notiks starptautiskas sacensības putnu vērošanā

meza pile tev 1

Sestdien, 24. septembrī, Latvijā jau piekto reizi notiks ikgadējās starptautiskās putnu vērošanas sacensības “Latvijas valsts mežu putnu rallijs – 2016”, kurās piedalīsies 6 putnu vērotāju un ornitologu komandas no divām Baltijas valstīm – Latvijas un Lietuvas.

Sacensības notiks pusē Latvijas teritorijas – Kurzemē un Zemgalē. Sacensību laikā, kas 24. septembrī ilgs 14 stundas no plkst. 04.00 rītā līdz plkst. 18.00 vakarā, komandas ar pašu izvēlētiem pārvietošanās līdzekļiem apsekos sacensību teritoriju brīvi izvēlētā maršrutā, Latvijas putnu sarakstā vizuāli un audiāli fiksējot pamanītās un atpazītās putnu sugas un pasugas, ievērojot nosacījumu, ka sacensību sarakstā fiksējamās sugas vai pasugas putns jānosaka vismaz trīs komandas dalībniekiem. Komanda sastāv no trīs līdz pieciem dalībniekiem.

“Latvijas valsts mežu Putnu rallijs 2016” komandas un dalībnieki:

  1. “Himantopus himantopus” (Latvija) – Ivars Brediks, Edijs Haberkorns, Pēteris Daknis, Māris Strazds, Mārcis Tīrums.
  2. “Nometnieki” (Latvija) – Elvijs Kantāns, Juris Vīgulis, Imants Jakovļevs, Renāte Ondzule.
  3. “Saldus izlase” (Latvija) – Ainars Mankus, Māris Jaunzemis, Jānis Jansons, Andris Dekants.
  4. “TTTŠ” (Latvija) – Uģis Piterāns, Andris Avotiņš, Ritvars Rekmanis, Edgars Laucis.
  5. Pingvīni” (Latvija) - Kārlis Bernāns, Roberts Bluķis, Jānis Bernāns.
  6. “Lietuvainis” (Lietuva) – Saulius Karalius, Milda Šniaukštienė, Laimonas Šniaukšta, Gediminas Eigirdas.

Par sacensību uzvarētājiem kļūs komanda, kas 14 stundu laikā sacensību teritorijā būs piefiksējusi visvairāk putnu sugu. Sacensību tiesneši – pieredzējuši putnu pazinēji Valdis Roze, Kārlis Millers un Kaspars Funts.

Pārsteiguma balvas paredzētas arī komandām par interesantāko putna vai putnu novērojumu sacensību laikā, sacensību atraktīvu atspoguļošanu sociālajos tīklos, kā arī sacensību laikā iegūto interesantāko fotoattēlu.

Sacensību noslēgums, rezultātu vērtēšana un uzvarētāju apbalvošana notiks 24. septembrī plkst. 19.00 LVM Tērvetes ūdenskrātuvē ("Tērvetes sils", Tērvetes pagasts, Tērvetes novads).

Putnu vērošanas ralliju organizē AS “Latvijas valsts meži”, Latvijas Putnu fonds un portāls www.latvijasputni.lv.

Lasīt vairāk: