16 • 09 • 2016

Noskaidroti konkursa “atlaid mammu!” vasaras veiksminieki

FullSizeRender 1

Jau no 1. jūlija dabas draugs Māris Olte un AS “Latvijas valsts meži” aicināja plēsīgo zivju makšķerniekus piedalīties Latvijā vēl nebijušā konkursā “atlaid mammu!”, novērtējot un rūpējoties par neizsīkstošiem un arvien pieaugošiem zivju resursiem ūdenstilpnēs. Noskaidroti saudzīgas un estētiskas copes piekritēji vasaras sezonā, apsveicam!

Māris Olte atgādina, ka nekas vēl nav nokavēts – saudzīgās copes konkurss LVM apsaimniekotajos ezeros būs atklāts tik ilgi, kamēr vien ūdenstilpnes neaizsals. Tāpēc ikviens copes piekritējs aicināts “ķert un atlaist” lielās, plēsīgās zivis, iemūžināt šo notikumu foto un video formātā un dalīties ar to konkursā “atlaid mammu!”. Labie darbi nepaliks nepamanīti – ikmēneša lielāko lomu autori saņems balvas, bet pārējie dalībnieki – veicināšanas balvas un Goda makšķernieku nozīmes jeb medaļas, kas apliecinās pievienošanos Goda makšķernieku saimei.

Latvijas makšķerēšanas sporta federācijas prezidents Gundars Kurzemnieks konkursa “atlaid mammu!” iniciatīvu vērtē ļoti pozitīvi. ”Esmu pamanījis, ka vispārējais copes kultūras līmenis aug – arvien lielākās kļūst ne vien godprātīgo copmaņu, bet arī “ķer un atlaid” jeb sporta copes piekritēju loks. Ceļš uz to, lai mūsu ūdenskrātuves būtu tikpat bagātas ar zivju resursiem kā ziemeļu un rietumu kaimiņvalstīs, ejams kopsolī ar visas valsts attīstību. Iespējams, ka pirmais solis varētu būtu garuma limita ieviešana lielajām plēsīgajām zivīm – līdakai, zandartam, asarim,” norāda Gundars Kurzemnieks.

 MG 8870

Balvas “atlaid mammu!” konkursa dalībniekiem, pieejamas LVM laivu bāzēs:

LVM Kaņiera ezera laivu bāzē mēneša garākās atlaistās līdakas balvas, diplomi un Goda makšķernieku nozīmes gaida Rinaldu Bērziņu, Staņislavu Pinku, Aivi Štrālu. Veicināšanas balvu un nozīmes par jūnija un augusta otro lielāko atlaisto līdaku saņem Edgars Katamadze un Ģirts Neimanis. Savukārt Tomu Klabi un Modri Skulti gaida Goda makšķernieku nozīmes.

LVM Tērvetes ūdenskrātuves laivu bāzē balvas, diplomi un Goda makšķernieku nozīmes gaida Zigmāru Bērziņu un Arvīdu Zariņu.

Lai piedalītos konkursā visas sezonas garumā, noķertā līdaka vai asaris LVM apsaimniekotajos ezeros nav jāsver vai jānogalina, bet gan jāizmēra oficiālajā zivjusilē, jānofotografē, un tad zivs saudzīgi jāatlaiž, to iemūžinot bildēs vai video stāstā, kas trīs dienu laikā jānosūta konkursa pieteikumam uz e-pastu Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt. vai arī ērti aizpildot interneta anketu.

Vairāk informācijas mammadaba sadaļā “atlaid mammu!

Lasīt vairāk: