24 • 05 • 2016

“Nāc līdzās!” talcinieki iepazīst mežu

berni copy copy

Mežs vilina un dziedina, spēcina un iedvesmo – par to gadu no gada pārliecinās labdarības fonda “Nāc līdzās!” dalībnieki un atbalstītāji. Jau astoto gadu bērni un jaunieši ar īpašām vajadzībām devās uz mežu, lai piedalītos meža sakopšanas un izziņas talkā, atklātu meža noslēpumus un iepazītu tā iemītniekus, kā arī pārliecinātos par to, ko drīkst un nedrīkst darīt mežā. Dienas noslēgumā dalībnieki kopā ar AS “Latvijas valsts meži” pieredzējušajiem darbiniekiem piedalījās meža atjaunošanas talkā, stādot kvalitatīvos priežu stādus.

“Viens no gada skaistākajiem un veselīgākajiem notikumiem fonda dalībnieku dzīvē, ir meža sakopšanas un stādīšanas talka. Pēdējos gados mums pievienojušās arī audžu ģimenes no Bauskas puses. Tā, Seržānu ģimenes ķipariem nekas nav meža cirsmā par grūtu, jo viņu audžuvecāki tik prasmīgi māca darba mīlestību un izpratni par meža būtību. Vēl talkā piedalījās speciālo internātskolu un dienas centru apmeklētāji, kuri aktīvi piedalās un atklāj savus talantus mūsu rīkotajās aktivitātēs,” teic Fonda “Nāc līdzās!” valdes priekšsēdētāja Sarma Freiberga.

Šī gada talkā piedalījās 76 talcinieki no dienas centriem “Cerību tilts” un “Cerību ligzda”, Seržānu audžu ģimenes, Zālītes speciālās internātpamatskolas, Rīgas 1. un 5. speciālajām internātpamatskolām, individuālie dalībnieki un fonda brīvprātīgie palīgi un fonda vadītāji. Kopā ar visiem talkoja arī dziedātājs Nikolajs Puzikovs, kurš ir fonda bērnu sens draugs un atbalstītājs.

Talkas dalībnieki ir vienisprātis, ka šāda diena sniedz daudz jaunu zināšanu par mežu, tā iemītniekiem, turklāt iemāca arī būt vēl uzmanīgākiem pret dabu, saudzēt to un nemēslot mežā. Kā nu ne – ja pašam tīru mežu aizstāvim Cūkmenam jādod solījums nemēslot mežā un arī citiem neļaut to darīt!

IMG 106888

Pateicībā par izdevušos dienu, fonda pārstāvji pasniedza LVM Zemgales mežsaimniecības darbiniekiem pārsteigumu – jauno autoru izdoto dzejoļu grāmatu “Ienākšana”. Ceram, ka pēc tik iedvesmojošas dienas taps vēl jauni radoši darbi!

Lasīt vairāk: