06 • 01 • 2016

Vēl nebijis apmeklētāju skaits Latvijas valsts mežu dabas parkā Tērvetē

2015 04 30 Tervete Valpurgunakts509

2015. gadā Latvijas valsts mežu dabas parku Tērvetē apmeklējuši 149 tūkstoši viesi, kas ir lielākais apmeklētāju skaits parka pastāvēšanas vēsturē. Salīdzinot ar 2014. gadu, apmeklētāju skaits dabas parkā Tērvetē pieaudzis par 28%. Gan lieli, gan mazi parka apmeklētāji no Latvijas un citām pasaules valstīm pērn piedzīvoja virkni aizraujošu pasākumu un izglītojošu atklājumu.

Parka popularitāte augusi ne tikai vietējo iedzīvotāju acīs, bet pieaugusi arī ārvalstu tūristu interese par atpūtas iespējām LVM dabas parkā Tērvetē – to skaits sasniedza 42% no kopējā apmeklētāju skaita daba parkā Tērvetē. Ģimenei vienā no draudzīgākajām vietām Latvijā viesojās teju visu Eiropas valstu pārstāvji, kā arī tūristi no tālām un eksotiskām valstīm, piemēram, Austrālijas, Peru, Kanādas un Ķīnas. Lielu ārzemju tūristu auditoriju joprojām veido apmeklētāji no tuvajām kaimiņvalstīm – Lietuvas iedzīvotāji (84%), kā arī krietni audzis dabas draugu apciemojums no Igaunijas (12%).

LVM dabas parka Tervete apmeklejums1

Ik gadu LVM dabas parks Tērvetē mēģina radīt un iepriecināt savus viesus ar ko jaunu. LVM dabas parku Tērvetē visvairāk iecienījušas ģimenes ar bērniem un skolēnu grupas. Nepilni 10 tūkstoši pirmsskolas vecuma bērnu un pamatskolēnu apvienojuši atpūtu dabā ar iespēju iesaistīties vides izziņas aktivitātēs, dodoties mācību ekskursijās, piedaloties nometnēs un vides radošajās darbnīcās.

Skolas vecuma bērnus un jauniešus pērn pulcēja pavasarī atvērtās „Laimīgās zemes Gaisa takas” – virvju un koka konstrukcijas, kas atrodas desmit metrus virs zemes. Vasarā apmeklētāji varēja vērot dažādus koncertus un izglītojošas izrādes par to, kas notiek mežā. Savukārt gada nogalē iedzīvotāji devās vērot savdabīgu meža un gaismas saspēli pie parka galvenās ieejas – līdzās jaunajam koka tiltam – laboratorijai.

Ne tikai mazi, bet arī lieli parka apmeklētāji ik gadu priecājas par tikšanos ar pasaku tēliem, kuri aicina līdzdarboties gan vairāk nekā 30 pasākumu ietvaros, gan arī ikdienā visa gada garumā.

Lielu popularitāti guvis parkā esošais dižākais koka skatu tornis Latvijā, kurā uzkāpis katrs trešais dabas draugs, savukārt katrs piektais izmantojis iespēju izbraukt ar Pasaku bānīti.

Latvijas valsts mežu dabas parka Tērvetē teritorija aizņem vairāk nekā 1200 ha platību, no kuriem vairāk nekā 400 ha - labiekārtota apmeklētājiem. Ik gadu AS „Latvijas valsts meži” veic būtiskus infrastruktūras uzturēšanas un uzlabošanas darbus dabas parkā Tērvetē.

Lasīt vairāk: