25 • 09 • 2015

Sportisks atbalsts „Olimpiskajā dienā”

Olimpiska titulbilde

„Nebrīnies. Piedalies!” – ar šādu saukli šodien visā Latvijā notiek Olimpiskā diena. AS „Latvijas valsts meži” (LVM) ir ne vien Latvijas Olimpiskās komitejas ģenerālsponsors, bet pasākumu atbalstīja arī sportojot – ikviens LVM darbinieks Rīgā un reģionālajos birojos, kā arī kokaudzētavās un Mammadaba objektos tika aicināts vienlaicīgi piedalīties rīta vingrošanā.

It visās Latvijas „Olimpiskās dienas 2015” norises vietās pasākums sākās ar rīta vingrošanu, lai dalībniekus pamodinātu un sagatavotu turpmākās dienas aktivitātēm, kā arī lai atgādinātu – pareizi veikta rīta vingrošana ir ļoti svarīga ikdienas sastāvdaļa. Sportiskas aktivitātes šodien notiek visas dienas garumā. Rīgā vien sportot pieteikušies 35 000 skolēni no 90 skolām un 60 pirmsskolas izglītības iestādēm.

Olimpiskā diena ir vienīgais vispasaules pasākums, ko ik gadus organizē Olimpiskā kustība. Lielākā daļa nacionālo Olimpisko komiteju piecos kontinentos izmanto šo iespēju, lai runātu par Olimpiskajām vērtībām – izcilību, draudzību, cieņu. Latvijas Olimpiskā komiteja (LOK) šo dienu rīko Olimpiskās kustības popularizēšanas nolūkā, apliecinot savu atbalstu veselīgam dzīvesveidam, godīgas spēles principiem sportā, kā arī Olimpiskajiem ideāliem.