14 • 09 • 2015

Noskaidrots spiningošanas čempionāta uzvarētājs

spiningosana

Kaņiera ezerā noslēgušās Mammadaba atklātās spiningošanas sacensības, kas no maija risinājās piecās AS „Latvijas valsts meži” apsaimniekotajās ūdenstilpēs: Tērvetes ūdenskrātuvē, Kaņiera, Zebrus, Lielauces un Gulbju ezerā. Šogad čempionāta uzvarētāja titulu izdevās saglabāt pērnā gada uzvarētājiem – komandai „Emīlija – Talsi”, kas sacensību sešu posmu kopvērtējumā varēja dižoties ar brangāko lomu 10 komandu konkurencē.

Sacensību pēdējā posmā, kas norisinājās Kaņieru ezerā, līdakas nolēma ignorēt ēsmus – lielākā noķertā svēra vien pusotru kilogramu. Līderkomandas ātri vien pielāgojās situācijai un sāka asaru tvarstīšanu, tā gūdamas vērtīgos gramus. Asaru cīņās veiksmīgākie bija Jānis Gaborecs un Māris Efners no komandas „X-Fisher” – notverot vairāk par septiņiem kilogramiem, tādējādi izcīnot godpilno pirmo vietu Kaņiera posmā. Otrajā vietā palika Romalds un Mārtiņš no komandas „Komanda” –, kuru loms bija nepilnu kilogramu vieglāks, bet trešajā – Rinalds Hūns un Māris Ķēpulis no komandas „Lanos-Saldus”. Šāds notikumu pavērsiens ierindoja komandu „X-Fisher” kopvērtējuma otrajā vietā, bet „Komandu” – trešajā vietā.

Šajā čempionātā pirmo vietu ieguvusī komanda pieveica gandrīz trīsdesmit kilogramus zivju, otrā – par pieciem kilogramiem mazāk, bet trešā vēl par pieciem mazāk, kas tomēr ir krietni labāk nekā pagājušajā gadā. Tātad – AS „Latvijas valsts meži” apsaimniekotajos ezeros zivju kļuvis vairāk vai arī dalībnieku individuālā meistarība ir augusi.

Mammadaba spiningošanas čempionāts noslēdzies. Malkodami karstu tēju ar pīrādziņiem, sacensību dalībnieki bija vienprātīgi – šim čempionātam jāturpinās.

Piedāvājam ielūkoties dalībnieka Matīsa sagatavotajā video, kas sniedz ieskatu sacensību gaitā un valdošajā noskaņojumā uz ūdens. Lai gan Kaņiera ezerā Matīss bija pirmo reizi, sacensību posmā  ierindojās 6. vietā.