02 • 09 • 2015

Cūkmens aicina bērnudārzus pieteikties dalībai ekoprogrammā

AS “Latvijas valsts meži” galvenais cīnītājs pret atkritumiem mežos – Cūkmens šajā mācību gadā ķēries klāt pašu jaunāko sabiedrības locekļu izglītošanai, aicinot bērnudārzu grupas kļūt par meža izmeklētājiem – Cūkmena detektīviem.

IMG 8720

Cūkmens septembri sagaidījis ar divām labām ziņām – viņš lepni prezentē savu jauno veikumu – ekoprogrammu “Cūkmena detektīvi” un jaunu, košu mājaslapu, kuras apmeklētāji vienmēr būs lietas kursā par aktuālāko viņa ikdienas gaitās. Abas labās ziņas palīdzējis piepildīt Latvijas vides aizsardzības fonds.

Tomass Kotovičs, AS “Latvijas valsts meži” Komunikācijas daļas vadītājs, atklāj: “Sociālo kampaņu “Nemēslo mežā” īstenojam jau vairāk nekā desmit gadus, taču vienīgā pozitīvā ziņa ir tā, ka atkritumu daudzums mežos vairs nepieaug, taču diemžēl to nekļūst arī mazāk. Tādēļ nolēmām, ka jāsāk izglītot paši mazākie – bērnudārzu apmeklētāji, lai rosinātu bērnos atbildību pret vidi, vairojot izpratni par vērtīgo un lieko dabā.”

Ekoprogrammas „Cūkmena detektīvi” pamatā ir četras tēmas, kurās ar rotaļu, dejas un dziesmas, pasaku, dažādu vizualizāciju, Cūkmena lelles un citu materiālu palīdzību, bērni veiks noteiktus detektīvu soļus jeb uzdevumus, vērtējot labo un slikto mežā. Katra tēma veidota, ievērojot principu – Redzi, Dzirdi, Klausies, Dari –, vienlaikus paredzot aktīvu bērnu iesaisti un līdzdarbošanos rotaļnodarbībās.

2015./2016. mācību gads ir ekoprogrammas "Cūkmena detektīvi" aprobācijas periods, kura laikā 100 bērnudārzu grupiņām ir iespēja kļūt par īstiem meža detektīviem. Ekoprogramma ir paredzēta 4–7 gadus veciem bērniem – bērnudārzu grupiņām. Pirmsskolas izglītības iestādes pedagogs savu grupiņu programmai var pieteikt līdz 2015. gada 21. septembrim, aizpildot pieteikuma anketu www.cukmens.lv sadaļā “Cūkmena detektīvi”. Pirmās simts bērnudārzu grupiņas, kas būs pieteikušās programmai, līdz 1. oktobrim pa pastu saņems Slepeno maisu ar mācību materiāliem.