27 • 05 • 2015

Vandālisms kāpu zonas dabas takā

bildes 041

AS „Latvijas valsts meži” (LVM) Engures pagastā ir izveidojusi, labiekārtojusi un uztur četras dabas takas, kas vijās no šosejas līdz pat jūrai, tādējādi saudzējot kāpu zonu. Apmeklētāju ērtībām ir izveidotas koka ģērbtuves un piknika vietas. Diemžēl Vecupes takā starp Enguri un Abragciemu konstatēts vandālisms, kura rezultātā atpūtas vietai nu ir nepieciešams remonts.

Rūpējoties par cilvēku atpūtu sakārtotā vidē, uzņēmums ir aprēķinājis zaudējumus un izstrādājis rekonstrukcijas plānu, lai jau tuvākajā laikā atpūtas vieta atgūtu savu iepriekšējo veidolu. Aicinām rūpēties par pieejamajām bezmaksas atpūtas vietām visā Latvijā, lai atpūta pie dabas būtu patīkama un šāds sakoptu un labiekārtotu vietu skaits nākotnē tikai pieaugtu.

Engures pagastā starp Apšuciemu un Plieņciemu atrodas arī Lāčupes taka, Plieņciema taka, Engures taka. LVM piedāvā vairāk nekā 350 atpūtas objektus valsts mežos, nodrošinot to labiekārtošanu un uzturēšanu. Mammadaba interaktīvajā atpūtas vietu kartē var viegli un ērti atrast interesantākās atpūtas vietas vienuviet: sākot no mazas lapenes meža krustcelēs un beidzot ar ģimenēm draudzīgāko dižmežu Latvijā – Tērvetes dabas parku.

LVM veicina un atbalsta sabiedrības vides izziņu un vides izglītību, kā arī izglīto sabiedrību par koksnes produktu izmantošanas iespējām, kļūstot par līderi vides aizsardzības jautājumos. Uzņēmums arī attīsta, labiekārto un uztur vairāk nekā 350 atpūtas vietas, takas un parkus, piedāvājot iespēju atpūsties valsts mežos. Atpūtas vietas ir brīvi pieejamas Latvijas iedzīvotājiem un viesiem, ikvienu aicinot atpūsties mežā, klausoties putnu dziesmās un vēja šalkoņā koku galotnēs.