28 • 04 • 2015

Lielajā talkā vairo zaļumu un tīrību

prezidents

Ar lielu iedzīvotāju aktivitāti ir aizvadīta Lielā talka visās astoņās AS „Latvijas valsts meži” (LVM) reģionālajās mežsaimniecībās. Talkas ietvaros notika teju 20 pasākumi, kuru laikā tika sakopts Abulas upes krasts un Klievezera apkārtne, labiekārtotas piemiņas un atpūtas vietas, savākti atkritumi ceļmalās, grāvjos un citur, stādīti kociņi utt.

Kopā ar LVM pārstāvjiem šogad talkoja arī Valsts prezidents Andris Bērziņš un Valsts prezidenta kancelejas darbinieki un viņu ģimenes, stādot kokus un košumkrūmus Raunas parkā pie skolas, kā arī sakārtojot Dabas izziņas taku.

Savukārt Jelgavas pilsētas domes un LVM pārstāvji piedalījās bērnu un jauniešu mācību centra „Junda” parka teritorijas sakopšanā, turklāt uzņēmums dāvināja 20 dažādus jauno kociņu stādus. „Vasarā, kad mācību centrs rīkos nometnes, šie stādi, kas būs jau paaugušies, kalpos kā izglītojošs materiāls bērniem, lai iepazītu koku sugu daudzveidību”, stāsta LVM korporatīvo attiecību viceprezidents Edvīns Zakovics.

LVM Komunikācijas daļas vadītājs Tomass Kotovičs norāda, ka gadā sabiedrība no mežiem izved apmēram 2000 tonnas atkritumu. "Lai arī aizvien vairāk cilvēku gadu no gada vienojas cīņā par tīru Latviju, diemžēl cūcības un atkritumi mežā ir aktuāla problēma joprojām. Mēslotāji ir dažādi – gan apzināti ļaundari, gan nevērīgi piknikotāji. Ir skumji redzēt, ka nereti tieši tajās vietās, kur „Latvijas valsts meži" ar rūpību kopj atpūtas vietas cilvēkiem, mēslotāji uzdarbojas jo īpaši aktīvi," stāsta Tomass Kotovičs, aicina rūpēties par tīru vidi un nemēslot mežā arī ikdienā.

LVM šogad vien ir organizējusi vairāk nekā 230 Meža dienu pasākumu lieliem un maziem meža draugiem, jo, kā uzsver tīru mežu aizstāvis Cūkmens – Mums talka nav vienu dienu gadā. Mēs talkojam katru dienu. Lielo piegružotāju vairs nepārmācīsi, mana cerība ir bērni – topošie Cūkmena detektīvi.

Cūkmens apvienojis spēkus ar bērnu auditorijā populāro mūzikas, dejas un dzejas programmu „Brīnumskapis", un viņi kopā radījuši tīru mežu himnu „Mēs nekļūsim par cūkām!" Cūkmens un Brīnumskapja komanda dziesmu kopā radījuši, lai dzīvespriecīgā veidā atgādinātu Cūkmena galveno vēstījumu, kas ir „Nemēslo mežā! Par cūku pārvērtīsies!"

Cūkmens kopā ar AS „Latvijas valsts meži” aicina rūpēties par tīru vidi un nemēslot mežā arī ikdienā!