25 • 04 • 2014

Īpašās Meža olimpiādes medaļas iegūst Annenieku, Ainažu un Gaigalavas skolas

Šogad Meža olimpiādes čempioni saņēma balvā ne vien ekspedīciju uz Norvēģiju, bet arī oriģinālas medaļas, kas speciāli šim nolūkam tika darinātas no inovatīvā materiāla Dendrolight. Medaļas tika pasniegtas Tērvetes dabas parkā, kur visas dienas garumā 60 Latvijas zaļākie jaunieši bija aktīvi darbojušies, lai pierādītu savas zināšanas un prasmes meža jautājumos.

AS „Latvijas valsts meži” jau astoto gadu noskaidro Latvijas „mežainākās” skolas, kas pelnījušas tikties Meža Olimpiādes finālā. Šogad aktīvā un sīvā cīņā, izvērtējot 295 mācību stundu aprakstus no 105 izglītības iestādēm un spēlējot interneta spēli „Mežotājs”, tika noskaidrotas tās 6 skolas, kuru iemītnieki kopā ar skolotāju 24. aprīli sacentās finālā par galveno balvu – ekspedīciju uz Norvēģiju.

MD Final 025 kukk

Attēlā: Orientējoties ar elektroniskajiem identiem, skolēniem bija jāatzīmē pareizās atbildes, piemēram - kurš no kukaiņiem ir astoņzobu mizgrauzis.

Finālā 60 skolēniem un viņu skolotājām bija jāveic ne vien daudzveidīgi orientēšanās uzdevumi mežā, bet arī radoši jāizpaužas, iegūstot pārējo dalībnieku atzinību. Sveicam Meža olimpiādes uzvarētājus!

1. vieta - Annenieku pamatskola

Skolotāja Inga Linde un 8. klases skolēni Amanda Tarasova un Nils Smiļģis

2. vieta - Kr. Valdemāra Ainažu pamatskola

Skolotāja Ineta Lielkalne un 9. klases skolniece Tīna Sāra un 8.klases skolnieks Emīls Runcis

3. vieta - Gaigalavas pamatskola

Skolotāja Maruta Krustāne un 8. klases skolnieki Laima Kolneja un Armands Sarnovičs

4. vieta - Apes novada Sikšņu pamatskola

Skolotāja Vija Marija Būda un 9. klases skolniece Diāna Bogdanova un 7. klases skolnieks Emīls Vizulis

5. vieta - Zvejniekciema vidusskola

Skolotāja Santa Tinkusa un 6. klases skolēni Kate Strupiša un Pēteris Vimbsons

6. vieta - Vircavas vidusskola

Skolotāja Gunta Prule un 7. klases skolēni Krista Ļūmane un Linards Brahmanis

Pirmo trīs vietu ieguvējiem AS "Latvijas valsts meži" dāvināja ekspedīciju uz Norvēģijas dabas skolām, bet 4. - 6. vietas ieguvēji saņēma specbalvu no AS "Tallink" - dāvanu kartes kruīzam ar prāmi uz Stokholmu.

Meža olimpiādes mērķis ir rosināt skolotājus iekļaut vispārējās izglītības mācību priekšmetos tēmas un pasākumus, kas saistīti ar zināšanu, pieredzes un iemaņu gūšanu, skolēniem esot tiešā saskarē ar mežu, apkārtējo vidi. Olimpiādi organizē a/s „Latvijas valsts meži” starpautiskās vides izglītības programmas „Izzini mežu” ietvaros sadarbībā ar Valsts Izglītības satura centru.

Informāciju sagatavoja LVM Komunikācijas daļa. Tālr. 67805432.