12 • 09 • 2017

Jau 6. reizi notiks starptautiskas putnu vērošanas sacensības "Latvijas valsts mežu putnu rallijs 2017”

dizraibais dzenis MaskalansM nopirktas copy copy copy

Sestdien, 16. septembrī, Latvijā jau 6. reizi notiks ikgadējās starptautiskās putnu vērošanas sacensības "Latvijas valsts mežu Putnu rallijs 2017”, kurās piedalīsies 5 putnu vērotāju un ornitologu komandas no Latvijas un Lietuvas.

Sacensības notiks Kurzemes ziemeļdaļā. Sacensību laikā, kas ilgs 14 stundas no plkst. 04:00 rītā līdz plkst. 18:00 vakarā, komandas ar pašu izvēlētiem pārvietošanās līdzekļiem apsekos sacensību teritoriju brīvi izvēlētā maršrutā, Latvijas putnu sarakstā vizuāli un audiāli fiksējot pamanītās un atpazītās putnu sugas un pasugas, ievērojot nosacījumu, ka sacensību sarakstā fiksējamās sugas vai pasugas putns jānosaka vismaz trīs komandas dalībniekiem. Katrā komandā drīkst būt trīs līdz pieci dalībnieki.

"Latvijas valsts mežu Putnu rallijs 2016” komandas un dalībnieki:

  1. “Pingvīni” (Latvija) – Kārlis Bernāns, Roberts Bluķis, Gints Bernāns.
  2. “Lietuvainis” (Lietuva) – Saulius Karalius, Milda Šniaukštienė, Laimonas Šniaukšta, Gediminas Eigirdas.
  3. “Himantopus himantopus” (Latvija) – Ivars Brediks, Pēteris Daknis, Andris Klepers, Māris Strazds, Mārcis Tīrums.
  4. “Saldus izlase” (Latvija) – Māris Jaunzemis, Valts Jaunzemis, Jānis Jansons, Ainars Mankus.
  5. “TTTŠ” (Latvija) – Gaidis Grandāns, Uģis Piterāns, Edgars Laucis, Sandis Laime.

Putnu rallijs 2017 Mammadaba karuselis

Par sacensību uzvarētājiem kļūs komanda, kas 14 stundu laikā sacensību teritorijā būs piefiksējusi visvairāk putnu sugu. Sacensību tiesneši būs pieredzējuši putnu pazinēji Valdis Roze, Kārlis Millers un Kaspars Funts.

Sacensību starts ir 16. septembrī plkst. 04:00 no rīta komandu brīvi izvēlētā vietā sacensību teritorijā. Sacensību noslēgums, rezultātu vērtēšana un uzvarētāju apbalvošana notiks 16. septembrī plkst. 19:00 AS "Latvijas valsts meži” Centrālajā birojā Rīgā, Vaiņodes ielā 1.

Putnu vērošanas ralliju organizē AS "Latvijas valsts meži”, Latvijas Putnu fonds un portāls www.latvijasputni.lv. Vairāk informācijas par sacensībām portālos www.mammadaba.lv un www.latvijasputni.lv.

Lasīt vairāk: