15 • 07 • 2015

Pasaules Ekonomikas forums atzīst Latviju par 3.zaļāko valsti pasaulē

granulas

Latvija iekļuvusi pasaules zaļāko valstu trijniekā pēc atjaunojamo energoresursu izmantošanas īpatsvara, liecina Pasaules Ekonomikas foruma organizācijas informācija.

Latvijā atjaunojamo energoresursu izmantošana 2014. gadā pieaugusi līdz 37%. Organizācijas REN21, kas uzrauga atjaunojamās enerģijas tirgu pasaulē, sagatavotā pārskata pirmajā vietā ierindojas Norvēģija, izmantojot 65,5% atjaunojamās enerģijas resursus, bet otrajā vietā – Zviedrija ar 52%. Kopumā visā pasaulē no atjaunojamiem enerģijas resursiem tiek iegūti aptuveni 27% enerģijas.

Ik gadu Davosā notiek Pasaules Ekonomikas forums (World Economic Forum, WEF), kurā satiekas valstu vadītāji, augsta ranga dažādu jomu profesionāļi un pasaulē atzīti viedokļu līderi, lai rastu risinājumus globālām problēmām.

Latvijā ir plašas atjaunojamo energoresursu izmantošanas iespējas. Viens no nozīmīgākajiem un visvairāk izmantotajiem vietējiem atjaunojamās enerģijas avotiem ir koksne – ne tikai malka, bet arī šķeldas, granulas un briketes. Enerģētikā izmantotais koksnes pieaugums samazina Latvijas atkarību no ārvalstīs iegūstamajiem fosilajiem resursiem.

greencountries copy