06 • 02 • 2015

Sākusies cīņa par Latvijas Jaunatnes ziemas Olimpiādes medaļām

 Eergli 2015 JBS  6

6. un 7. februārī Ērgļos risinās Latvijas Jaunatnes ziemas olimpiādes sacensības, kuras atbalsta arī AS „Latvijas valsts meži”. Par īpašajām olimpiešu medaļām spēkosies vairāk nekā tūkstotis skolas vecuma jauniešu.

Jau 20. reizi Latvijas Jaunatnes ziemas olimpiāde vienkopus pulcē aktīvākos un sportiskākos skolas vecuma jauniešus no Latvijas novadiem. Šogad sacensībām sešos sporta veidos – distanču slēpošanā, kalnu slēpošanā, biatlonā, hokejā, snovbordā un slidošanā – pieteikti 1088 dalībnieki 104 skolu komandās no 38 pašvaldībām. Kā norāda Latvijas olimpiskās komitejas prezidents Aldons Vrubļevskis,  populārākie sporta veidi šogad ir distanču slēpošana un slidošana. Jauniešu vidū iecienīta ir arī kalnu slēpošana un snovbords.

„Kalnu slēpotājs Kristaps Zvejnieks, biatloniste Madara Līduma un Roberts Rode, kā arī daudzi citi mūsu labākie ziemas sporta veida pārstāvji individuālos sporta veidos ir izgājuši Latvijas Jaunatnes ziemas olimpiādes sacensību tīklu,” jauniešu sporta nozīmīgumu nākotnes sasniegumos uzsver LOK prezidents.

 

 Latvijas Jaunatnes olimpiāde ir vienīgais kompleksais sporta pasākums Latvijā, kur jaunā paaudze var izbaudīt olimpisko gaisotni. Pasākuma mērķis ir noteikt labākos jaunos sportistus un labākās izglītības iestādes olimpiskajos ziemas sporta veidos, kā arī sekmēt jaunatnes sporta attīstību Latvijā.