04 • 06 • 2023

Latvijas–Ukrainas Draudzības alejā iestādīti pirmie LVM izaudzētie priežu stādi

deleg

Maija izskaņā Latvijas Republikas Ekonomikas ministre Ilze Indriksone apmeklēja Ukrainu un, Kijivā tiekoties ar valsts augstākajām amatpersonām, apliecināja Latvijas gatavību turpināt iesaistīties Čerņihivas apgabala atjaunošanā un ilgtspējas veicināšanā, pēc Krievijas brutālā iebrukuma nodarītajiem postījumiem

Ukrainas valdības amatpersonas dāvanā saņēma Latvijas valsts meži (LVM) audzētos parastā ozola šķirnes 'Timuki' stādus. Šī ozola šķirne ir īpaša ar to, ka tā ir atrasta Latvijas mežā, tālāk ieaudzēta pie mājas un nu ir zināma gan Latvijā, gan arī Eiropā.

Ekonomikas ministre viesojās arī Čerņihivas apgabalā, kur kopā ar apgabala un pašvaldību vadību tika pārrunāti aktuālie jautājumi nepieciešamajam atbalstam, kā arī Ukrainas Mikrobioloģijas Institūta parkā tika iestādi AS “Latvijas valsts meži” izaudzētie augstākās kvalitātes priežu ietvarstādi un ozols, veidojot Latvijas–Ukrainas Draudzības aleju. Pārējie no 200 atvestajiem priežu stādiem tika nodoti Ņižinas un Čerņihivas pilsētām.

“Kopš pirmajām kara dienām Latvija ir nemainīgi solidāra ar Ukrainu un turpināsim sniegt visu nepieciešamo atbalstu Ukrainai, cik ilgi būs nepieciešams. Paldies Latvijas mežiem, kas dalās ar savu kompetenci un zināšanās ar Ukrainas kolēģiem, un sniedz arī reālu atbalstu Ukrainas atjaunošanā un ilgtspējas veicināšanā,” norāda Ilze Indriksone, ekonomikas ministre.

stadi ukrainai

LVM jau 2021. gada decembrī parakstīja sadarbības memorandu ar Ukrainas Valsts meža resursu aģentūru. Memoranda ietvaros vēl līdz kara sākumam tika aizvadītas vairākas pieredzes apmaiņas vizītes, kuru laikā LVM iepazīstināja ukraiņu kolēģus ar kokaudzētavu darbību, rādot, kā Latvijā tiek audzēti ietvarstādi un daloties pieredzē par kokaudzētavu būvniecību.

Šogad Ukrainas Ovrutskas apgabala specializētās mežsaimniecības teritorijā darbību sācis arī meža selekcijas un sēklu centrs, iestādot pirmos 5 miljonus nākotnes priežu stādu ar slēgtu sakņu sistēmu. Jau šoruden stādi būs gatavi stādīšanai Ukrainas nākotnes mežam. (video: Vitaliy Krol | Facebook)

AS “Latvijas valsts meži” arī turpmāk ir gatavi sadarboties un dalīties pieredzē, lai arī Ukrainā varētu izveidot augstvērtīgu un kvalitatīvu meža stādu audzēšanas sistēmu.

2023. gadā LVM plāno realizēt 61,9 miljonus augstākās kvalitātes selekcionētu meža koku stādu, no kuriem lielākā daļa ir jauno tehnoloģiju stādi – ietvarstādi un stādi ar uzlabotu sakņu sistēmu.

Pieteikties vakancei

Esi ieinteresēts? Pievieno savu CV, motivācijas vēstuli un piesakies vakancei.

Vārds Uzvārds*

E-pasts*

Izglītības līmenis*

Programma, grāds*

Darba pieredze*

Curriculum Vitae*

Motivācijas vēstule (nav obligāti)

Piezīmes

Paldies! Jūsu pieteikums ir saņemts.

Pieteikumu izvērtēsim un sazināsimies divu nedēļu laikā pēc sludinājumā
norādītā pieteikuma termiņa beigām, ja tiksiet izvirzīts nākamajām atlases kārtām.

Ja Jums ir kādi jautājumi, lūdzu rakstiet mums vakance@lvm.lv

Ja neesat saņēmis pieteikuma apstiprinājumu e-pastā, lūdzam sazināties pa t. 67610015.