20 • 07 • 2021

Līdz 3. augustam pagarināta pieteikšanās biotopu kopšanas darbu konkursam

biotopu kopsana2

Lai nodrošinātu apsaimniekošanas pasākumus īpaši aizsargājamās dabas teritorijās un mikroliegumos biotopu un sugu aizsardzības stāvokļa uzlabošanai, AS “Latvijas valsts meži” (LVM) izsludinājusi atklātu konkursu “Biotopu un aizsargājamo sugu dzīvotņu apsaimniekošana 2021. – 2023. gadā, slēdzot vispārīgo vienošanos”. Biotopu apsaimniekošanas darbus paredzēts veikt piecos LVM reģionos: Austrumvidzemes, Dienvidkurzemes, Rietumvidzemes, Ziemeļkurzemes un Ziemeļlatgales reģionos.

Konkursa nolikumā ir veikti vairāki grozījumi un precizējumi, tostarp pagarināts piedāvājumu iesniegšanas termiņš līdz šī gada 3. augusta pulksten 12.00. Veiktie grozījumi būtiski neietekmē piedāvājumā norādāmo informāciju, tādēļ jau iesniegtie piedāvājumi nav jālabo, savukārt tie pretendenti, kuri konkursam vēl tikai pieteiksies, aicināti iepazīties ar jauno konkursa nolikumu šajā mājaslapas sadaļā.

“AS "Latvijas valsts meži" ES Kohēzijas fonda finansētā projekta ietvaros veiks biotopu kopšanu 14 objektos vairāk nekā 700 hektāru platībā. Objekti izvietoti dažādās Latvijas vietās. Plānots veikt gan piejūras kāpu, gan  parkveida pļavu, kā arī citu bioloģiskajai daudzveidībai nozīmīgu teritoriju kopšanu un uzlabošanu,” skaidro LVM Mežkopības plānošanas vadītājs Edmunds Linde.

Ar konkursa priekšmetu saistītos jautājumos interesenti aicināti sazināties ar LVM Mežsaimniecības mežkopības darbu ekspertu Juri Katreviču (tālr. 29830492, e-pasta adrese: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.),  savukārt juridiskos jautājumos ar LVM Mežsaimniecības mežkopības vecāko juriskonsulti Ilzi Birkmani (tālr. 25449172, e-pasta adrese: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.).

Projekta “Apsaimniekošanas pasākumu veikšana īpaši aizsargājamās dabas teritorijās un mikroliegumos biotopu un sugu aizsardzības stāvokļa uzlabošanai” (Nr.5.4.3.0/20/I/001) kopējais budžets plānots 3,52 miljonu EUR apmērā un 85% no tā finansē Eiropas Savienības Kohēzijas fonds, īstenošanas laiks: no 2021. līdz 2023. gadam.

koh logo

Lasīt vairāk: