16 • 05 • 2022

Perkusijas grupa jauniešiem ar īpašām vajadzībām

Fonds “Nāc līdzās” savā radošajā centrā pavasarī izveidoja sitamo mūzikas instrumentu klasi, kuru finansēja AS “Latvijas valsts meži”  Sociālās palīdzības programmas ietvaros, ko administrē Fonds Ziedot.lv.

“Šis projekts tika realizēts, lai jauniešiem ar īpašām vajadzībām uzlabotu viņu psihoemocionālo stāvokli un komunicēšanas prasmi. Jau no maija fondā “Nāc līdzās” sāka darboties perkusiju grupa jauniešiem ar īpašām vajadzībām, kurā gaidīts ikviens, kam vēlme pamēģināt dažādas sitamos instrumentus un izprast ritma būtību. Tas ir aizraujoši un interesanti, jo nodarbības vada talantīgais skolotājs un mūziķis Dzintars Vīksna. Dalībnieki var izmēģināt dažādas perkusijas – sākot no džambas un kahona, vēja zvaniem līdz pat mazākajiem šeikerīšiem. Katrs var atrast sev piemērotāko. Nav jābūt nekādām priekšzināšanām,” par projekta realizāciju stāsta fonda vadītāja Sarma Freiberga.

bilde perkusija 3 copy copy

Pirmā perkusijas nodarbību  notika 10. maijā, uz kuru ieradās paprāvs pulciņš jauniešu, lai iepazītos ar sitamo mūzikas instrumentu pasauli  pasniedzēja Dzintara Vīksnas vadībā.

“Jauniešiem nodarbības ļoti patīk. Skolotājs Dzintars Vīksna ir aizraujoša personība, tādēļ laiks paskrien vēja spārniem. Uz vasaras laiku, kad daudziem vecākiem atvaļinājums un tāpēc daudzi bērni netiek, paņemsim mazu pauzīti. Bet augustā viss atkal atsāksies ar jaunu sparu,” noslēgumā teic Sarma Freiberga.

Esam sertificēti
BM certification iso