30 • 11 • 2021

Senioru adītās šalles un cimdi silda Alūksnes mediķus

dsc 0267 salles

Pateicībā mediķiem par viņu smago darbu Covid-19 pandēmijas laikā, Alūksnes pilsētas pensionāri, ieadot gaišas domas un siltu pateicību, NMPD Alūksnes brigādes mediķiem šajā rudenī dāvināja pašu adītās šalles un zeķes.

“Šogad nebija divu domu, ka jāiepriecina arī mūsu pilsētas mediķi. Tieši viņi šajā grūtajā kovid laikā uz saviem pleciem iznes lielu smagumu. Tāpēc rakstījām projektu, lai pirms ziemas sarūpētu mediķiem siltas šalles un zeķes,” stāsta Alūksnes pilsētas pensionāru biedrības “Sudrabs” vadītāja Gita Tortuze.

sudrabs9

Rakstainās šalles un siltās zeķes mediķiem adītas ar adāmmašīnu, ko biedrība iegādājusies, ar Ziedot.lv starpniecību saņemot finansiālu atbalstu no AS “Latvijas valsts meži” ziedojumiem sociālās jomas projektiem. Biedrības vadītāja stāsta, ka jaunā adāmmašīna bez darba nestāvēs un ikdienā būs ļoti noderīga. Biedrība “Sudrabs” jau vairākus gadus iepriecina vietējos iedzīvotājus ar pašu adījumiem – siltas zeķes dāvinātas vietējā pansionāta iemītniekiem, tāpat nu jau vairākus gadus Alūksnes jaunie vecāki dāvanā saņem adītus pirmos zābaciņus tikko pasaulē nākušajiem mazulīšiem. Jau tagad “Sudrabs” rokdarbnieces plāno, ar kādiem adījumiem jaunos vecākus iepriecināt nākamajā gadā. Ar adāmmašīnu darbi sokas daudz ātrāk un iespējams saadīt vairāk silto dāvanu.

Tāpat jaunā adāmmašīna ļāvusi biedrības pensionāriem apgūt jaunas prasmes: “Iepriekš adījām ar rokām, tāpēc pieaicinājām meistari, kura mums iemācīja, kā adīt un veidot musturus ar mašīnu. Ne visi biedrībā ir adītāji, arī šajā projektā iesaistītajiem bija katram savs pienākums – bija atbildīgie par dzijas pirkšanu, par dzijas tīšanu, adīšanu un uzadīto lietu sagatavošanu dāvināšanai,” stāsta G. Tortuze.   

Izmantojot jauno adāmmašīnu un jaunapgūtās prasmes, pensionāri projekta “Dzīve dod iespēju” ietvaros noadījuši zeķes arī tiem Alūksnes iedzīvotājiem, kuri šajā sarežģītajā un satraukumu pilnajā laikā nevar parūpēties paši par sevi. 

 

Esam sertificēti
BM certification iso