01 • 09 • 2021

Iespēja ātrāk palīdzēt krīzes situācijā nonākušajiem

plaukti tuvu

Labdarības organizācija biedrība “Tuvu” palīdz grūtībās nonākušām Latvijas ģimenēm un vientuļiem cilvēkiem. Ik dienas biedrībā pēc humānās palīdzības – drēbēm, pārtikas, dažādām sadzīvē nepieciešamām lietām - vēršas sociāli mazāk aizsargātie iedzīvotāji un krīzes situācijā nonākušas ģimenes. Tāpēc noliktavas plaukti, kas iegādāti, ar Ziedot.lv starpniecību saņemot finansiālu atbalstu no AS “Latvijas valsts meži” ziedojumiem sociālās jomas projektiem, ir liels atspaids biedrības ikdienas darbā.

Viens no biedrības “Tuvu” darbības virzieniem ir humānās palīdzības nodrošināšana sociāli mazaizsargāto personu grupām un krīzes situācijā nonākušām ģimenēm. Biedrības palīdzības izsniegšanas punktā-noliktavā ikviens, kuram tobrīd nepieciešams, var saņemt praktisku un nozīmīgu atbalstu: apavus, apģērbu, medicīnas preces, sadzīves preces, pārtiku, mēbeles un citas ikdienā vajadzīgas lietas. Pārtika tiek uzglabāta atsevišķā telpā konteinerā, un tās izkārtošanai, uzglabāšanai un izsniegšanai bija nepieciešami plaukti. Līdz projekta īstenošanai pārtika tika glabāta uz koka paletēm, kas nebija ērts un pārskatāms veids tās tālākai izdalei, tādēļ plauktu iegāde un izvietošana šajā telpā bija ļoti nozīmīgs atbalsts biedrības darbā.

Liels atbalsts nozīmīgajā darbā

Par projektā iegūto finansējumu tika iegādāti metāla plaukti pārtikas uzglabāšanai un ērtai tās tālākai izdalei. Pēc šī projekta īstenošanas biedrības noliktavu darbs ir būtiski uzlabojies, nodrošinot piemērotus apstākļus pārtikas uzglabāšanai, kā arī preču sistematizēšanai pēc termiņiem un citiem būtiskiem kritērijiem. Pēc projekta finansējuma apstiprināšanas biedrība "Tuvu” 2021. gada martā iegādājās 24 metāla plauktus, kuri tika samontēti un izvietoti biedrības sociālās palīdzības centra pārtikas preču noliktavā.

Līdz ar plauktu uzstādīšanu organizācijas darba ikdiena ir būtiski uzlabojusies, kļuvusi ērta un pieejama. Preces izvietotas plauktos pārskatāmā veidā pēc to termiņiem, kas ļauj sistematizēt un izsekot preču plūsmu. Pēc nepieciešamības var izveidot pārtikas atbalsta kastes - pārtikas preces katrai ģimenei pēc tās vēlmēm un vajadzībām.

“Mums kā organizācijai šis atbalsts nozīmē vairāk, nekā tas pirmajā mirklī varētu šķist. Kādam tas nozīmētu vien prieku par skaistiem plauktiem, taču mēs ik dienas redzam, kā pavisam reāli varam glābt pat kāda dzīvību. Izklausās dramatiski, bet tā tas patiešām ir. Mums izveidojusies laba sadarbība ar vietējiem sociālajiem dienestiem - nereti saskaramies ar situācijām, kad darbinieki saņem informāciju, ka kāds sirmgalvis jau vairākas dienas dzīvo badā, taču, tā kā sociālo dienestu rīcībā nav “krīzes komplekta”, kas nepieciešams te un tūlīt, dienesti vēršas pie mums, savukārt mēs varam atvērt savu pārpildīto pārtikas uzglabāšanas telpu, 5 minūtēs sagatavot visu nepieciešamo pārtikas kastei un tādējādi novērst traģēdijas. Mēs redzam, ka caur šo vietu varam jēgpilni palīdzēt apkārtējiem cilvēkiem, varam uz krīzes situācijām reaģēt ātri, nekavējoties un palīdzēt tur, kur tas nepieciešams,” stāsta biedrības “Tuvu” valdes locekle Zane Rautmane.

Šis ir jau otrais AS “Latvijas valsts meži”  atbalstītais projekts, kuru biedrība realizē – iepriekš palīdzības punktā izsniedzamo mēbeļu, apģērba un citu sadzīves priekšmetu izkārtošanai un pārskatāmai uzglabāšanai ar LVM atbalstu tika izveidoti koka plaukti.

Rūpes par jauniešiem

Labdarības organizācija biedrība “Tuvu” ne vien palīdz grūtībās nonākušām Latvijas ģimenēm un vientuļiem cilvēkiem, bet arī strādā ar jauniešiem, organizējot nometnes un pasākumus un dodot jauniešiem iespēju lietderīgi pavadīt brīvo laiku veselīgā un pilnvērtīgā vidē. Sadarbībā ar atbalstītājiem no Latvijas un ārvalstīm tiek realizēti dažādi labdarības projekti,  kā pasākumi un nometnes jauniešiem, jauniešu centrs ikdienā, būvniecības projekti krīzes situācijās nonākušām ģimenēm, izglītojoši pasākumi, skolas somu izdale u.c.

 

Esam sertificēti
BM certification iso