21 • 10 • 2020

Baltā spieķa dienas projekts “Dzīves ainiņas”

3. oktobrī uz Fonda ZIEDOT.LV un akciju sabiedrības ” Latvijas valsts mežu” finansētā projekta “Dzīves ainiņas” noslēguma koncertu, kas veltīts Starptautiskajai Baltā spieķa dienai, aicināja Latvijas Neredzīgo biedrība.

“Projekts “Dzīves ainiņas” aizsākās šī gada pavasarī. Rīgā, Balvos, Cēsīs, Rēzeknē, Daugavpilī un Jelgavā čaklākie un sparīgākie sarosījās un cītīgi sāka gatavoties lielajam uznācienam uz skatuves, katrs ar savām izdomātajām  “dzīves ainiņām””, stāsta projekta vadītāja Inese Kaktiņa.

Vairākus mēnešus sešās Latvijas pilsētās tika organizētas deju un vokālās nodarbības, kuru laikā dalībnieki mācījās dejot un sajust savu ķermeni, kā arī uzlabot stāju un kustību koordināciju, attīstīt radošumu, celt pašapziņu, tādējādi veicinot pozitīvas emocijas. Katras pilsētas dalībniekiem bija jāsagatavo  vismaz divi priekšnesumi, kas kopā veido koncertuzvedumu "Dzīves ainiņas", kurš tika prezentēts  3. oktobrī, kad LNB biedri bija sabraukuši no malu malām, lai padižotos, līksmotu, dalītos, priecātos un priecētu sevi un citus ar savu sniegumu.

Pasākuma dalībniekus koncerta otrā daļa sagaidīja pārsteigums – ciemos bija ieradušies viesi, rokabilī grupa “The Swamp Shaker”.

“Pateicamies: Fondam ZIEDOT.LV,  akciju sabiedrībai ” Latvijas valsts meži”, grupai „The Swamp Shaker”,  teritoriālo organizāciju vadītājiem, pasākuma organizatoriem, koordinatoriem, milzīgu paldies sakām visiem un ikvienam dalībniekam, jūs bijāt un esiet brīnišķīgi,” noslēgumā teic Inese Kaktiņa.

Esam sertificēti
BM certification iso