30 • 06 • 2020

Meža dienu ietvaros labiekārto “Dvēseles veldzes dārza” teritoriju

dveseles veldzes darzs

Novērtējot sakoptas, cilvēkiem ar invaliditāti pieejamas un mierpilnas vides nepieciešamību, AS “Latvijas valsts meži” (LVM) Meža dienu pasākuma ietvaros kopā ar Liepājas Neredzīgo biedrības pārstāvjiem labiekārtoja sociālās rehabilitācijas centra “Dvēseles veldzes dārzs” teritoriju, iestādot vairāk nekā 130 egles un liepas.

Jau pirms pieciem gadiem aizsāktais “Dvēseles veldzes dārzs” veidots kā sociālās rehabilitācijas un izziņas centrs. Tajā ir izveidots Sajūtu parks, kurā zied puķes un krūmi, aug ēdamo velšu dobes un čalo strūklaka ar pašdarinātu māla krūzi augšpusē. Aiz Sajūtu parka ir izveidota Pateicības aleja, Baso pēdu taka, ēka “Laiks mieram” un citi objekti.

“Esmu gandarīta, ka varam sniegt atbalstu, veidojot cilvēkiem ar invaliditāti atbilstošu vidi, kurā var baudīt mieru, dabas smaržu, prieku par dzīvību un harmoniju. Mēs ikdienā dodamies uz mežu strādāt, tvert iedvesmu, svaigu gaisu, stiprināt imunitāti un ļauties nesteidzīgai pastaigai vai aktīvai atpūtai. Tagad arī šajā parkā cilvēkiem ar īpašām vajadzībām pieejama šāda vide, kur veldzēt garu un miesu,  ,” gandarīta par paveikto LVM Dienvidkurzemes reģiona meža apsaimniekošanas plānošanas vadītāja Dace Gūtmane.

Liepājas Neredzīgo biedrība ir nevalstiskā organizācija apvieno 814 biedrus ar mērķi veicināt dzīves kvalitātes uzlabošanu un integrāciju sabiedrībā personām ar pilnīgu vai daļēju redzes zudumu, kā arī cilvēkiem ar cita veida invaliditāti, sniedzot sociālās rehabilitācijas un alternatīvos rehabilitācijas pakalpojumus.

 

Esam sertificēti
BM certification iso