04 • 03 • 2020

Zemgalē startē Kultūras programmas projektu konkurss

zied ievas

Zemgales Plānošanas reģions no 2020. gada 3. marta līdz 31. martam izsludina kultūras projektu konkursu ‘’Latvijas valsts mežu un Valsts kultūrkapitāla fonda atbalstītā Zemgales Kultūras programma 2020”. Projektiem piešķirtais finansējums ir 114 000 eiro.

Programmas mērķis ir veicināt Zemgalei raksturīgo kultūras vērtību saglabāšanu, popularizēšanu, attīstību un pieejamību plašai sabiedrībai, sniedzot ieguldījumu Latvijas kultūrvides līdzsvarotā un kvalitatīvā attīstībā.

Minētā mērķa sasniegšanai finansiāli tiks atbalstīti reģionālas un vietējas nozīmes kultūras projekti, kas īstenoti Zemgales plānošanas reģionā un orientēti uz zemgaļu un sēļu materiālās un nemateriālās kultūras vērtību izzināšanu, daudzināšanu, vienota Zemgales tēla veidošanu, atbalstot jaunrades un pētniecības procesus kultūras jomā. Projektu iesniedzēji aicināti arī veicināt profesionālās mākslas pieejamību no attīstības centriem attālākās vietās, tostarp ģimenēm ar bērniem, senioriem un citām iedzīvotāju mērķgrupām. Iepriekšējo gadu pieredze rāda, ka Kultūras programmas atbalstu ne reti gūst projekti, kas vērsti uz tradicionālu, tikai Zemgalei raksturīgu svētku un festivālu organizēšanu, radošo darbnīcu un meistarklašu rīkošanu, restaurācijas darbu veikšanu, vai to tehnisko projektu izstrādi, senu amata prasmju apguvi un popularizēšanu.  

Projektu pieteikumu iesniegšanas termiņš ir 2020. gada 31. marts plkst. 16.00.

Kultūras programmas projektu konkursā var piedalīties jebkura fiziska vai juridiska persona. Fiziska persona, piedaloties Kultūras programmas projektu konkursā, var saņemt atbalstu tikai zinātniski pētnieciska vai radoša darba veikšanai. Programmas atbalstu var saņemt tikai tādi projekti, kurus plānots īstenot laika posmā no 2020. gada maija līdz 2020. gada 15. decembrim (ieskaitot) bez pagarināšanas iespējām.

Projektu pieteikumi jāiesniedz personīgi vienā no Zemgales Plānošanas reģiona birojiem:

  • Jelgavā: Katoļu ielā 2b, 2. stāvā, 211. kabinetā,
  • Jēkabpilī: Jaunajā ielā 31c, 13. kabinetā

vai jānosūta pa pastu (pasta zīmogs – ne vēlāk kā 2020. gada 27. marts).  Adrese: Zemgales Plānošanas reģions, Zemgales Kultūras programma 2020, Katoļu iela 2b, Jelgava, LV-3001.

 

Esam sertificēti
BM certification iso