17 • 10 • 2018

Lielvārdē seniori spēlē teātri, dzied un dejo

 

dsc 5655 copy

Saņemot finansiālu atbalstu  sociālās jomas projektu realizācijai no AS “Latvijas valsts meži” (LVM) ziedojumiem, ko administrē fonds “Ziedot.lv” programmā “Atbalsts pensijas vecuma cilvēkiem cienīgam un aktīvam dzīvesveidam”, Lielvārdes Pensionāru biedrība (LPB) realizējusi 2018. gada projektu, kura mērķis ir atbalstīt vietējā senioru teātra “Paši” viesizrādes Latvijā.

Biedrības senioru teātris „PAŠI” katru gadu skatītājiem dāvā jaunu iestudējumu, šogad tapa Aivas Birbeles izrāde „Kapusvētku PR”. Režisorei Skaidrītei Tilakai, režisores asistentei Annai Ciganskai, dekorāciju māksliniecei Ilzei Kloviņai tas ir brīvprātīgais darbs jau septiņu gadu garumā. Darbs ar senioriem vienlaikus ir grūts un svētīgs. Redze, dzirde, atmiņa, sirds ritmi, spēku mazināšanās, stāja – ar to visu pacietīgi un arī prasīgi jāsadzīvo. Tad nāk prieks un gandarījums par ļoti labām izrādēm ar apziņu, ka seniori atkal spējuši izdarīt, ko labu un vajadzīgu sev un citiem.

dsc 7432 copy

“Jūnijā parādījām izrādi Latgalē, Preiļu Kultūras centrā. Vasaras vidū ar LPB senioru deju kolektīvu „Sidrabotie gadi” un ansambli „Lielvārdietes” piedalījāmies senioru vasaras svētkos Kurzemē, Otaņķos. Augustā savu teātra izrādi parādījām Vidzemē, Amatas kultūras centrā, ko nu jau tradicionāli katru gadu apmeklē seniori no visiem novada pagastiem. Septembrī ar savu izrādi „Kapusvētku PR” viesojāmies Bauskas Kultūras centrā, noslēdzot šīs vasaras projektu. Pateicoties labai sadarbībai ar vietējām pensionāru biedrībām un kultūras namiem, visur mums tika nodrošināts labs apmeklējums, saņēmām atzinību par aktierisko sniegumu un apbrīnu par senioru spējām, “ par realizēto projektu stāsta Lielvārdes Pensionāru biedrības priekšsēdētāja Nora Ivanova.

dsc 8611

Braucot viesizrādēs, lielvārdieši vienmēr cenšoties maršrutā ceļā iekļaut arī kādu apskates vietu. Preiļos tika apmeklēta leļļu ekspozīcija, Kurzemes pusē – Bernātu dabas parkā uzkāpts kāpā pie Čakstes pieminekļa un iebrists jūrā.  Amatā apciemots dāliju dārzs un baudīta uz ugunskura vārīta zupa, savukārt Bauskā lielvārdieši apskatījuši pili.  “Šogad bijām taupīgi ar kilometriem, centāmies tos netērēt lielākiem ceļa līkumiem, tāpēc varējām papildus projektā plānotajiem izbraukumiem pievienot vēl vienu, paciemojoties visos četros Latvijas vēsturiskajos novados,” gandarīta Nora Ivanova un turpina “Esam apmierināti par paveikto, pārvarētajām grūtībām un vēl iespējamo dzīvesprieku 75-85 gadu vecumā. Paldies dāvinātājiem, AS „Latvijas valsts meži” un administrētājiem, Fondam „Ziedot.lv” par veco cilvēku atbalstu un cieņu.”

 

Esam sertificēti
BM certification iso